Мезотерапия

Мезотерапия

В тесния смисъл на думата мезотерапията представлява метод, при който с помощта на фина игла в кожата се въвеждат активни вещества, растежни фактори, ензими и др. 

 

Мезотерапия с хиалуронова киселина се прилага най-често на лицето, шията, деколтето и ръцете. Хиалуроновата киселина не е кръстосано свързана, а е свързана с глицерол, което позволява задържането на повезе вода, а с това се постига и дълбока хидратация на кожата. Чрез тази процедура се постига хидратиране на кожата, корекция на фините бръчки, биоревитализация и стягане на кожата.

 

Мезотерапия против образуването на пигментации блокира ензима тирозиназа, който е необходим за меланообразуването. По-този начин се потиска ендогенното образуване на пигменти. Използва се както за лечение на съществуващи пигментации, така и като превенция за образуването на нови такива.

Мезотерапията против косопад има за цел да подсили косъма. Тя съдържа необходимите за космения растеж витамини и минерали. Прави косъма по-устойчив на външни въздействия и редуцира косопада.

 

Мезотерапия с липолитични ензими е показана при желание за редукция на мастните депа. Липолитичните ензими атакуват мембраната на мастните клетки (адипоцитите) и я разрушават. За по-добри резултати този тип мезотерапия се комбинира с апарата Venus Legacy, използва се силата на вакуума, при което адипоцитите се раздробяват на малки капки, които в такива размери могат да се отстранят чрез лимфната система. Най-често се използва за корекция на двойна брадичка, в областта на корема и паласките.

 

Плазмотерапията се състои в следното: взема се определено количество венозна кръв от пациента и се центрофугира. На дъното на епруветката се утаяват тежките клетки като еритроцитите, а над тях остава серум и тромбоцити. Последните имат способността да отделят биологично активни субстанции и с това се ускоряват възстановителните процеси, кожата се поддържа жизнена и еластична.