КАК ДА УДЪЛЖИМ ДЕЙСТВИЕТО НА БОТОКСА И ФИЛЪРИТЕ?
238772449 4569335733118785 2826825375490028415 n

Всички искаме естетичните процедури да имат максимално дълготраен ефект. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да удължите действието на поставените ботокс или филъри:

☑️ Хидратация – поддържането на кожата хидратирана трябва да бъде ваш приоритет номер едно. Хиалуроновата киселина (основа на повечето филъри) е воден магнит. Повече вода в тялото означава, че ще запазите кожата си хидратирана. Опитвайте се да пиете по 2 литра вода всеки ден.

☑️ Подходяща козметика – Използвайте продукти, които ще спомогнат за удължаване трайността на ботокса/филърите. Нанасяйте серум с хиалуронова киселина върху лицето и шията всяка вечер. Използвайте козметика в домашната си грижа, в чийто състав да присъстват пептиди.

☑️ Внимание по време на спорт – знаете ли, че физическата активност спомага за по-бързото метаболизиране на ботокса/филърите? Разбира се, това не означава да спрете да спортувате. Съветът ни е само да ограничите резките мимики, докато тренирате, които допринасят за по-бързото увисване на кожата.

☑️ Слънцезащита – Използвайте слънцезащитни продукти ежедневно, независимо от сезона. Сигурно вече ви е омръзнало от този съвет, но ние няма да спрем да го даваме.

☑️ Цинк – Знаете ли, че приемането на цинк всеки ден (до една седмица) преди процедурата за поставяне на ботокс/филъри, ще удължи техния ефект? Има много изследвания, които показват, тази взаимовръзка.

Call Now Button