Call Now Button
Трансплантация на коса – в България, или в чужбина?
149296265 4032813930104304 4045136564207341925 n

Ако допреди десетина години темата за присаждане на коса не беше особено популярна, то в последните няколко години тя доби популярност с рекламите на процедури в клиники в чужбина и т.нар. „естетични екскурзии“. Изкушаващите предложения за присаждане на коса извън страната не са малко, но в същото време не са малко и хората, които избират да направят своята процедура в България. Какви са техните мотиви?

На първо място – в България вече отдавна има достатъчно добри специалисти и технология от последно поколение, гарантиращи отличен резултат.

На второ място – с процедура в България се избягва стреса от пътуване, от непознатата среда и език. Да не забравяме, че психическият комфорт винаги работи в полза на по-бързото възстановяване. Освен това се пести време, а времето е пари! Допълнително, с оглед настоящата пандемична ситуация, пътуването в чужбина излага на известен риск здравето ни.

На трето, но не последно по значение място – процедура в България дава много по-добри възможности за пост-оперативно проследяване. Както всяка оперативна интервенция, и трансплантацията на коса изисква последващо наблюдение от страна на хирурга с оглед – гарантиране на максимално удовлетворителни резултати и безопасното възстановяване на пациента. Например, в Estetics & Dermatology на д-р Етугов, се правят контролни прегледи на 24-тия час, на 3-ти, 7-ми, 15-ти ден след трансплантацията. След това отново – на първи, втори и трети месец, както и последно – за окончателния резултат на 8-12 месец. Всички тези прегледи в Estetics & Dermatology са безплатни. А какво би струвало на пациента да получи същото персонално внимание в чужбина?

В рамките на постоперативното проследяване може да се препоръчат и допълнителни процедури като PRP или мезотерапия за постигане на максимален ефект от трансплантацията. Тези допълнителни възможности са важен плюс при избора на процедура в България.