ФИЛЪРИ ПРЕЗ ЛЯТОТО
209783758 4439310569454636 7206238170967133693 n

Често получаваме запитвания дали дадени естетични процедури, като поставянето на филъри, могат да се извършват през горещите месеци. Разбира се, има процедури, които трябва да се избягват през лятото, но филърите не са една от тях.


💉 Инжекционните терапии са идеални за летния сезон, тъй като те са чудесна алтернатива на по-агресивните процедури, които трябва да се ограничават през топлите месеци. Те имат много кратък възстановителен период, а това ви дава възможност да се радвате пълноценно на времето си за почивка.
Трябва да се има предвид обаче, че е необходимо да полагате грижа за кожата си, за да може действието на филъра да се запази максимално дълго във времето, тъй като под въздейстивето на UV-лъчите, хиалуроновата киселина /основна съставка във филърите/ може да се разгради по-бързо. Това не означва, че не трябва да се излагате на слънце, но е препръчително да следвате няколко правила, които и по принцип са важна предпоставка за хубава и здрава кожа:


✅ Избягвайте излагането на слънце около седмица след поставяне на филър.
✅ Когато прекарвате времето си на открито, носете слънцезащитни продукти с висок SPF. Ако е възможно, носете и шапка. Това е важно изискване през лятото, независимо дали имате филър.
✅ Добавете качествен антиоксидантен крем или серум към ежедневната си рутинна грижа за кожата, за да се борите със свободните радикали, които състаряват кожата.

Call Now Button