Дерматохирургия
Блефаропластика

Блефаропластика

Блефаропластика е оперативна процедура, която третира и възстановява увисването на клепачите. Процедурата може да включва отстраняване на излишната кожа и мазнини.

С напредване на възрастта клепачите се отпускат, а мускулите, които ги поддържат, отслабват. В резултат на това излишната мазнина може да се събере над и под клепачите, което води до увисване на веждите, горните клепачи и образуване на торбички под очите.

Освен, че изглеждате по-възрастни, силно увисналата кожа около очите може да намали страничното ви зрение (периферно зрение), особено горната и външната част на вашето зрително поле. Блефаропластиката може да направи очите ви да изглеждат по-млади и по-бдителни.

За да решите дали блефаропластиката е подходяща процедура за вас, разберете какво можете реално да очаквате и проучете ползите и рисковете от нея.

Блефаропластиката е подходяща за вас, ако имате:

  • Увиснали горни клепачи
  • Излишна кожа на долните клепачи
  • Торбички под очите
  • Може да се подложите на блефаропластика едновременно с друга процедура, като лифтинг на веждите, лифтинг на лицето.

Резултати

Много хора изразяват удовлетворение от резултатите след блефаропластиката, като по-свеж и младежки вид и повече самочувствие. За някои хора резултатите от операцията могат да продължат цял живот. За други може да се повтарят увиснали клепачи.

Синините и отоците обикновено отшумяват след 10 до 14 дни. Белезите от хирургическите разрези могат да отнемат месеци, за да избледнеят. Внимавайте и задължително предпазвайте нежна кожа на клепача от прекалено излагане на слънце.

В операционния блок на клиника ЕД се извършва оперативно отстраняване на доброкачествени и злокачествени кожни тумори, кисти, коригират се заболявания на нокътния апарат. Манипулациите се извършват при спазване на всички правила за асептика и антисептика, не изискват продължителен престой в клиниката, а пациентите подлежат на контролни прегледи няколко седмици след интервенцията. Операциите се извършват след локална анестезия, атравматични са, а пластичните шевове позволяват зарастването на дефекта без остатъчни белези.

Още за Дерматохирургия

Поле на действието в дерматохирургията са доброкачествените и злокачествените изменения на кожата, ноктите, космите. Днес изборът на специалиста включва широк спектър възможности за интервенции – от класическото хирургично изрязване до най-модерното направление, лазерната хирургия.

В операционния блок на клиника „Estetics & Dermatology“ на д-р Дончо Етугов се извършва оперативно отстраняване на доброкачествени и злокачествени кожни тумори, кисти, коригират се заболявания на нокътния апарат.

Манипулациите в клиниа клиника „Estetics & Dermatology“ на д-р Дончо Етугов се извършват при спазване на всички правила за асептика и антисептика, не изискват продължителен престой в клиниката, а пациентите подлежат на контролни прегледи няколко седмици след интервенцията.

Операциите се извършват след локална анестезия, атравматични са, а пластичните шевове позволяват зарастването на дефекта без остатъчни белези.

Висококвалифицираните и опитни специалисти на клиника „Estetics & Dermatology“ на д-р Дончо Етугов ще предложат най-подходящия метод за дерматохирургия във Вашия конкретен случай.

Next Project
AestheDerm
ПРОМОЦИИ
Call Now Button