Дерматовенерология
Хиперпигментация

Хиперпигментация – тъмните петна по кожата ни

Пигментните петна или хиперпигментация представлява все по-сериозен естетически проблем за съвременните жени. В основата им е нарушение във функционирането на пигментните клетки – меланоцитите, т.нар. „фабрики за меланин“. Те се влияят и от околната среда: температурни промени, UV излъчвания, механични или химични травми. Тези фактори предизвикват мултипликация или метаболитни изменения на меланоцитите, клетките производители на меланин, и нарушение в пигментацията на кожата. 

Хиперпигментацията се появява, когато е налице свръхпроизводство на меланин на определени места в кожата. Меланинът е пигмент, който естествено се произвежда в кожата и придава цвета на кожата. Но излагането на слънце, хормоналните промени, нараняванията, генетичната предразположеност, някои заболявания и процесът на стареене могат да доведат до свръхпроизводство на мелнин и образуване на хиперпигментация. Хората с по-тъмна кожа са по-предразположени към хиперпигментации, но те се срещат при всички, независимо от етноса и цвета на кожата.

ХИПЕРПИГМЕНТАЦИИТЕ СА ЧЕСТО СРЕЩАНО СЪСТОЯНИЕ НА КОЖАТА И СЕ ОПРЕДЕЛЯТ КАТО:

Пигментни или соларни петна (лентиго соларис) – появяват се след силно слънчево обгаряне, често по деколтето, горната част на гърба, ръцете или лицето. Могат да бъдат с голям размер и оцветени бледо жълто до кафяво. Обикновено слънчевите петна остават с години. Често през зимата избледняват, а при последващо излагане на слънце – се засилват отново. Слънчевите петна са резултат от нарастване на производството на количество меланин без промяна на броя на меланоцитите.

Цени и преглед

Първичен преглед50 лв
Вторичен преглед40 лв
Първичен преглед (Д-р Етугов)70 лв
Вторичен преглед (Д-р Етугов)50 лв

Първичният преглед се състои от обстоен оглед на кожните изменения, запознаване с налична медицинска документация и провеждане на допълнителни изледвания при необходимост. Диагностичният и терапевтичният подход са индивидуализирани и съобразени с клиничните особености при всеки пациент.

Вторичният преглед се провежда за проследяване динамиката на кожното заболяване, оценка на повлияването му от назначеното лечение и прецезиране необходимостта от допълнителни диагностични и терапевтични мерки.

Още за Дерматовенерология

Клиника „Estetics & Dermatology” на д-р Дончо Етугов разполага с опитни специалисти в областта на дерматовенерологията и с всички възможности за съвременна диагностика и терапия на полово-предавани заболявания.

В клиника „Estetics & Dermatology” на д-р Дончо Етугов се предлагат дерматологични и венерологични прегледи и консултации след предваително записан час.

В областта на дерматовенерологията клиника „Estetics & Dermatology ” на д-р Дончо Етугов предлага следните манипулации и изследвания:

– Взимане на материал за гъбични и бактериални инфекции на кожата и лигавиците
– Взимане на кръв за серологично изследване при венерологични заболявания
– Дерматоскопско изледване на целия спектър пигменти и съдови нарушения
– Консервативна и инструментална обработка на рани
– Лазерно и инструментално премахване на кондиломи, себорейни брадавици, фиброми и др.

 

Next Project
AestheDerm
ПРОМОЦИИ
Call Now Button