Дерматохирургия
Лабиопластика

Лабиопластика

Лабиопластика – хирургична процедура, която намалява и / или преобразува лабиалната минора (намаляване на срамните устни) – кожата около вагиналния отвор. Увеличените срамни устни могат да причинят дискомфорт по време на полов акт, от дрехи или заради физически упражнения. Увеличените срамни устни обикновено са вродени, но могат да бъдат увеличени заради хормонални промени или раждане.

Лабиапластиката е естетична процедура за коригиране на именно този проблем. Процедурата е изключително подходяща за подобряване и подмладяване на вагината.

Използвайки техника за намаляване на миората на срамните устни (лабиапластика), се запазва контура, цвета и анатомията на срамните устни. Излишният лабиум се изрязва „V“-образно, като горният и долният ръб се зашиват заедно. Следователно единствената линия, която се вижда на ръба, е малка напречна линия, вместо дълга надлъжна вертикална линия на шева.

Това значително намалява дискомфорта и белезите след процедурата. Операцията протича само с локална анестезия и леко орално успокояване (което се понася много добре). Средната цена е около 2000 – 3000 лв. Операцията е амбулаторна и отнема около 1,5 часа.

Препоръчително е поне 7 дни да почивате и да бъдете вкъщи, и е задължително да се въздържате от тежки физически упражнения и сексуални контакти в продължение на 3-4 седмици.

Болката обикновено отшумява през първите няколко дни, като може да приемате болкоуспокояващи препарати. Дискомфорта може да продължи няколко месеца, но обикновено състоянието е преходно. Лабиапластиката е много добре поносима процедура, която подобрява физическото и психическото състояние на жената.

В операционния блок на клиника ЕД се извършва оперативно отстраняване на доброкачествени и злокачествени кожни тумори, кисти, коригират се заболявания на нокътния апарат. Манипулациите се извършват при спазване на всички правила за асептика и антисептика, не изискват продължителен престой в клиниката, а пациентите подлежат на контролни прегледи няколко седмици след интервенцията. Операциите се извършват след локална анестезия, атравматични са, а пластичните шевове позволяват зарастването на дефекта без остатъчни белези.

Още за Дерматохирургия

Поле на действието в дерматохирургията са доброкачествените и злокачествените изменения на кожата, ноктите, космите. Днес изборът на специалиста включва широк спектър възможности за интервенции – от класическото хирургично изрязване до най-модерното направление, лазерната хирургия.

В операционния блок на клиника „Estetics & Dermatology“ на д-р Дончо Етугов се извършва оперативно отстраняване на доброкачествени и злокачествени кожни тумори, кисти, коригират се заболявания на нокътния апарат.

Манипулациите в клиниа клиника „Estetics & Dermatology“ на д-р Дончо Етугов се извършват при спазване на всички правила за асептика и антисептика, не изискват продължителен престой в клиниката, а пациентите подлежат на контролни прегледи няколко седмици след интервенцията.

Операциите се извършват след локална анестезия, атравматични са, а пластичните шевове позволяват зарастването на дефекта без остатъчни белези.

Висококвалифицираните и опитни специалисти на клиника „Estetics & Dermatology“ на д-р Дончо Етугов ще предложат най-подходящия метод за дерматохирургия във Вашия конкретен случай.

 

Next Project
AestheDerm
ПРОМОЦИИ
Call Now Button