Call Now Button
Процедури за коса и скалп
Нехирургично лечение на косопад

ВИДОВЕ НЕХИРУРГИЧНО ЛЕЧЕНИЕ НА КОСОПАД

Медикаментозна терапия: локален миноксидил 2-5 % и орален Финастерид 1 mg за мъже и 2,5-5 mg за жени са единствените медикамента одобрени от FDA.

Мезотерапия: представлява многократно интрадермално инжектиране в скалпа на коктейл от аминокиселини, витамини, микроелементи, антиоксиданти, биомиметични пептиди с цел увеличаване на кръвоснабдяването на скалпа, повишаване на клетъчната пролиферация на космените фоликули и стимулиране на космения растеж. Препоръчват се няколко сесии през интервал от 2 седмици.

Филър за коса – Филърът за коса е комплекс от хиалуронова киселина и 7 биомиметични пептида, който стимулира растежа на коса и се грижи за здравето на скалпа. Той подпомага циркулацията на кръв в скалпа и ревитализира космения фоликул. Предизвиква растеж на коса чрез увеличаване на размера на космения фоликул и спира загубата на коса. Косъмът прораства на 15-тия ден след процедурата. За постигане на оптимален видим резултат са необходими минимум 4 процедури (1 процедура през 2 седмици).

Комбинирана терапия – обикновено съчетанието на няколко терапевтични възможности води до най-добри резултати.

НЕХИРУРГИЧНО ЛЕЧЕНИЕ НА КОСОПАД
НЕХИРУРГИЧНО ЛЕЧЕНИЕ НА КОСОПАД

Често задавани въпроси за косопада

Какви са предимствата на мезотерапията в борбата с косопада?
Първото и най-важно предимство на мезотерапията е, че е нехирургично лечение на косопада. Тя се извършва чрез инжектиране на аминокиселини, витамини и нуклеинови киселини в скалпа. Това стимулира благоприятно мезодерама. Мезотерапията доставя нужните вещества на космения фоликул и също така се явява ефективен метод за подобряване на кръвообращението в скалпа, което път от своя страна стимулира растежа. За тази терапия е важно да се знае, че трябва да бъде комплексен и продължителен процес. Често след първата процедура пациентите на забелязват промяна. Дерматолозите препоръчват да се осъществява няколко процедури през интервал от 2-3 седмици. Резултатите от терапията започват да се наблюдават до 2 месеца след процедурите. Мезотерапията има над 80% ефективност.
Какви витамини трябва да приемам, когато се боря с косопада?
За лечението на кожни заболявания или косопад е важно да се приемат голямо количество витамини чрез храната или чрез хранителни добавки. От многото полезни витамини, най-голямо значение за здравината на косата имат витамин А, витамините от група В, витамин Е и F. Тези витамини са полезни като допълнение към лечението на косопада, защото увеличават устойчивостта на косъма. Също помагат за преноса на полезни вещества до скалпа и подобряват кръвообращението в тази област. Освен витамини може да приемате и допълнително количество от минералите цинк, селен и желязо, които са разпространение много сред дамите, които искат да придадат на косата си здравина и блясък. Те имат укрепващо косъма действие и сложат като естествени антиоксиданти. Приемът на тези вещества няма да излекува косопада ви, но ще направи косата ви по-здрава.
Next Project
Процедури за коса и скалп
Проблеми, заболявания и терапии за скалпа