Неинвазивна естетична медицина
Мезо и лифтинг конци

Мезо и лифтинг конци

Лифтингът с конци е естетична медицинска процедура, с която се постига повдигане и контуриране на отпуснатите зони на лицето и тялото, без да е необходима обща анестезия и намесата на скалпел. В клиника „Estetics & Dermatology“ можете да се възползвате от неограничените възможности за корекции с мезо и лифтинг конци.

Поставянето на лифтинг конци е безопасна неинвазивна алтернатива на оперативния фейслифт, докато мезо конците, чрез специалните си свойства – уплътняват кожата.

Тред-лифтингът е медицинска процедура, която има за цел да скулптурира и повдигне лицето и/или тялото. Като за целта се използват специално разработени лифтинг или мезо конци.

Кой е подходящ за лифтинг конци?

Пациентите, подходящи са лифтинг с конци са такива с добро общо състояние, обикновено между 30 и 60 г възраст, които искат да скрият признаците на стареене и да придобият по-свеж и хармоничен вид. Лифтингът с конци е особено подходяща безопасна алтернатива  за всички, които по медицински показания не могат да си направят оперативен фейслифт – заболявния, алергии, проблеми с общата анестезия и др.

Как действат конците?

Чрез поставянето на тънки, разградими конци под кожата, можем да „променим мястото й“ и да я препозиционираме.  Тези невидими за околните конци карат организма ни да произвежда колаген в областта, където са поставени. Последният придава по-младежки вид на лицето и подобрява качеството на кожата – тя става по-еластична и сияйна. След поставянето на конци кожата изглежда по-стегната и структурирана. Около година по-късно този ефект започва да намалява заедно с резорбцията на самия конец. Ефектът на подмладяване и освежаване на лицето се запазва до три или повече години след поставянето на мезо или лифтинг конци.

Поставяне на лифтинг конци и мезо конци

Каква е процедурата по поставянето на лифтинг конци и мезо конци?

Поставянето на лифтинг конци или мезо конци отнема около 45-60 минути, като след това можете да се върнете веднага към обичайните за ежедневието си дейности. Процедурата е с различни материали и техники за различните области, в които би могла да се извърши, като основните стъпки са еднакви, а именно:

 • След настаняването Ви в лекарския кабинет, зоната, която ще се третира се разчертава по специална схема, кожата ще бъде почистена с дезинфектант и ще се извърши обезболяване;
 • Конците се поставят с помощта на тънки канюли, под кожата;
 • След поставянето им, канюлите се премахват. Можете да усещате опън или лек натиск на мястото на поставянето им;
 • Следва позициониране на вече поставените конци и финална обработка на третираната област;
 • След няколко минути можете да се върнете към ежедневните си задължения.

Кои области могат да бъдт третирани с конци?

Следните области са подходящи и най-често биват третирани с конци:

 • Областта на долната челюст;
 • Вежди;
 • Под и около очите;
 • Чело;
 • Бузи;
 • Шия;
 • Ръце (мишници);
 • Бедра;
 • Седалище – за повдигане и оформяне;
 • Корем – за оформяне и стягане на кожата;
 • Колене – за стягане на кожата;
 • Бюст – за повдигане и оформяне  и стягане. Особено след бременност или отслабване.

Има ли рискове и странични ефекти при слагането на лифтинг конци?

Поставянето на лифтинг конци или мезо конци се смята за процедура с нисък риск за странични ефекти или усложнения. Не е изключено след процедурата да усещате парене, подуване, болка на мястото, където минава конеца или да има посиняване (хематом).

Понякога в първите дни след поставянето им кожата е неравна, като се „изглажда“ в следващите 7 до 10 дни.

Усложнения, които биха могли да възникнат: алергична реакция към материала, от който са произведени или от обезболяващият и антисептичен агенти, кървене или образуване на хематоми, миграция на конец от мястото на поставянето му, силна болка от страната на поставяне в следствие на прекалено стегнато поставяне, инфекция.

Най-важното е да намерите добре обучен, опитен лекар, който да постави безопасно и ефективно конците, за да бъдат сведени страничните ефекти до минимум.

Мезо конци и лифтинг конци

Какво е времето за възстановяване и кога е видим ефектът?

Времето за възстановяване след поставяне на мезо конци или лифтинг конци е минимално.

Веднага след поставянето на мезо или лифтинг конци можете да се върнете към обичайните си дневни активности, като в първите дни се спазват препоръки, свързани с почистването  и грижата за лицето, начина на спане през нощта, спортуването  и СПА-процедурите.

Резултатите са видими веднага след поставянето им, като след няколко седмици до месец  стават още по-забележими. Трябва да се отбележи, че тези резултати не са постоянни. Те траят от 1 до 3 години, т.к. повечето конци се абсорбират в тъканите, в които са поставени. За да се постигне оптимален ефект, е препоръчително поставянето на лифтинг  или мезо конци да се комбинира с друг вид анти-ейдж процедури.

В клиника Estetics & Dermatology работим с водещите марки и видове конци, като избора за приложение зависи от индикацията за всеки конкретен пациент:

Silhouette Soft™ – повече за бранда (bg)
Lead Fine Lift ™ (LFL) – повече за бранда (bg)
Aptos – повече за бранда (en)
BIJOU – повече за бранда (bg)

„Estetics & Dermatology“ на д-р Дончо Етугов предлага комплексен подход и в антиейджинг грижата за кожата, и в лечението на дерматологични проблеми. При нас ще получите качествени процедури за изглаждане на бръчки, белези, против прекомерно изпотяване на дланите и стъпалата; за запълване на загубени обеми в областта на лицето, за корекция на асиметрия и стрии; различни видове мезотерапия – с хиалуронова киселина, с липолитични ензими, против пигментации, против косопад; лазерни и апаратни процедури – за подмладяване, стягане на кожата, против целулит, терапевтични лазерни процедури и др.

Next Project
Неинвазивна естетична медицина
Хиалуронови пълнители
Call Now Button