Неинвазивна естетична медицина
Мезотерапия

Мезотерапия

Какво е мезотерапия?

Мезотерапия – в тесния смисъл на думата мезотерапията представлява метод, при който с помощта на фина игла в кожата се въвеждат активни вещества, растежни фактори, ензими и др.

Мезотерапия с хиалуронова киселина се прилага най-често на лицето, шията, деколтето и ръцете. Хиалуроновата киселина не е кръстосано свързана, а е свързана с глицерол, което позволява задържането на повезе вода, а с това се постига и дълбока хидратация на кожата. Чрез тази процедура се постига хидратиране на кожата, корекция на фините бръчки, биоревитализация и стягане на кожата.

Мезотерапия против образуването на пигментации блокира ензима тирозиназа, който е необходим за меланообразуването. По-този начин се потиска ендогенното образуване на пигменти. Използва се както за лечение на съществуващи пигментации, така и като превенция за образуването на нови такива.

Мезотерапията против косопад има за цел да подсили косъма. Тя съдържа необходимите за космения растеж витамини и минерали. Прави косъма по-устойчив на външни въздействия и редуцира косопада.

Мезотерапия с липолитични ензими е показана при желание за редукция на мастните депа. Липолитичните ензими атакуват мембраната на мастните клетки (адипоцитите) и я разрушават. За по-добри резултати този тип мезотерапия се комбинира с апарата Venus Legacy, използва се силата на вакуума, при което адипоцитите се раздробяват на малки капки, които в такива размери могат да се отстранят чрез лимфната система. Най-често се използва за корекция на двойна брадичка, в областта на корема и паласките.

Още за Естетичната дерматология

Естетичната дерматология е мощен съюзник в стремежа на модерния човек да поддържа естесвения и здрав вид, независимо от пола и възрастта. Тя предлага корекции на естетични проблеми на кожата и подкожните тъкани, както и реконструкция на лицето и тялото по неоперативен път. Наша мисия е да предоставим на пациентите си висок стандарт на грижа, индивидуален подход и избор на най-подходящите инвазивни, минимално инвазивни или неинвазивни медицински процедури.

В ръцете на квалифицираните специалисти в клиника „Estetics & Dermatology“ на д-р Дончо Етугов те са дискретно, но сигурно средство за решение на всеки естетичен проблем в дерматологията. Резултатите се измерват в забележително подобряване на външния вид и качеството на кожата, в по-съвършени пропорции на лицето и тялото.

В последните 20 години естетичната дерматология се развива интензивно – стандартите се обновяват, откриват се нови техники, медицинска козметика, лазерни и апаратни процедури.

„Estetics & Dermatology“ на д-р Дончо Етугов предоставя доказаните новости в практиката за индивидуално решение на Вашия естетичен казус. Клиниката разполага с огромно разнообразие от апарати и лазери от най-ново поколение, както и с екип професионалисти, обучени за работа с тях.

„Estetics & Dermatology“ на д-р Дончо Етугов предлага комплексен подход и в антиейджинг грижата за кожата, и в лечението на дерматологични проблеми. При нас ще получите качествени процедури за изглаждане на бръчки, белези, против прекомерно изпотяване на дланите и стъпалата; за запълване на загубени обеми в областта на лицето, за корекция на асиметрия и стрии; различни видове мезотерапия – с хиалуронова киселина, с липолитични ензими, против пигментации, против косопад; лазерни и апаратни процедури – за подмладяване, стягане на кожата, против целулит, терапевтични лазерни процедури и др.

 

Next Project
Неинвазивна естетична медицина
Мезо и лифтинг конци
Call Now Button