Дерматохирургия
Оперативно премахване на образувания

Оперативно премахване на кожни образувания

Доброкачествените тумори са образувания, които имат бавен до умерен темп на растеж, не инвазират околните тъкани, не метастазират и често представляват само естетичен проблем.

За отсраняването им може да се избере хирургичен подход или чрез лазер, което подлежи на индивидуално прецезиране от специалиста.

Подходящи за лазерно отстраняване са по-повърхностно разположените тумори в тесния и широкия смисъл на думата. Третираната зона се почиства и се инжектира локално аналгетик. Лазерът разполага с няколко режима на работа, като позволява много прецизно отстраняване на лезията. След процедурата се изписва антибиотик на крем за локално приложение, който се нанася в продължение на 10-14 дни и слънцезащитен крем, ако участъкът е фотоекспониран. Дефектът зараства без да оставя белег, а пациентите могат незабавно да се върнат към ежедневните си дейности.

Хирургично се отстраняват тумори, разположени една идея по-дълбоко в кожата. Околната кожа се почиства, дезинфектира и локално се инжектира анастетик. Лезията се изрязва “в здраво” и ако има най-малки съмнения за злокачественост се подлага на хистологично изледване. Дефектът се възстановява с пластичен шев, който осигурява оптимални естетични резултати при зарастване. Използват се интрадермални резорбируеми конци, които не изискват да бъдат сваляни. В зоните с по-голямо напрежение (напр. гръб) обикновено се използват и външни конци, които се махат след няколко дни. Пациентът идва на контролен преглед 2-3 дни (при необходимост) и седмица след операцията.

В операционния блок на клиника „Estetics & Dermatology“ се извършва оперативно отстраняване на доброкачествени и злокачествени кожни тумори, кисти, коригират се заболявания на нокътния апарат. Манипулациите се извършват при спазване на всички правила за асептика и антисептика, не изискват продължителен престой в клиниката, а пациентите подлежат на контролни прегледи няколко седмици след интервенцията. Операциите се извършват след локална анестезия, атравматични са, а пластичните шевове позволяват зарастването на дефекта без остатъчни белези.

Още за Дерматохирургия

Поле на действието в дерматохирургията са доброкачествените и злокачествените изменения на кожата, ноктите, космите. Днес изборът на специалиста включва широк спектър възможности за интервенции – от класическото хирургично изрязване до най-модерното направление, лазерната хирургия.

В операционния блок на клиника „Estetics & Dermatology“ на д-р Дончо Етугов се извършва оперативно отстраняване на доброкачествени и злокачествени кожни тумори, кисти, коригират се заболявания на нокътния апарат.

Манипулациите в клиниа клиника „Estetics & Dermatology“ на д-р Дончо Етугов се извършват при спазване на всички правила за асептика и антисептика, не изискват продължителен престой в клиниката, а пациентите подлежат на контролни прегледи няколко седмици след интервенцията.

Операциите се извършват след локална анестезия, атравматични са, а пластичните шевове позволяват зарастването на дефекта без остатъчни белези.

Висококвалифицираните и опитни специалисти на клиника „Estetics & Dermatology“ на д-р Дончо Етугов ще предложат най-подходящия метод за дерматохирургия във Вашия конкретен случай.

 

Next Project
AestheDerm
ПРОМОЦИИ
Call Now Button