Дерматовенерология
Розацея

Розацея

Розацея е хронично възпаление на кожата на лицето, което може да се дължи на генетични или хормонални причини, на смущения във функциите на стомашно-чревния тракт, на повишена или намалена секреция на жлъчния мехур, дори на ежедневният ни начин на живот. Причините за появяването на розацея не са напълно изяснени. За ключови фактори се считат увредата на съдовата стена, която води до дилатация на съдовете и кръвен застой и възпаление. Среща се при около 10% от хората.

Заболяването се наблюдава най-често при хора на средна възраст, предимно жени. Повече боледуват хора със светла кожа (от първи и втори фототип). В началото е налице преходен еритем, който в последствие става персистиращ. Постепенно се появяват трайно разширените кръвоносни съдове – телеангиектазии. Пълната клинична картина завършва с появата на папули и пустули. 

Лечението обикновено включва антибиотици, метронидазолови продукти, деривати на азелаиновата киселина.
За съжаление рецидивите са много често срещани при хора страдащи от розацея.

Цени и преглед

Първичен преглед50 лв
Вторичен преглед40 лв
Първичен преглед (Д-р Етугов)70 лв
Вторичен преглед (Д-р Етугов)50 лв

Първичният преглед се състои от обстоен оглед на кожните изменения, запознаване с налична медицинска документация и провеждане на допълнителни изледвания при необходимост. Диагностичният и терапевтичният подход са индивидуализирани и съобразени с клиничните особености при всеки пациент.

Вторичният преглед се провежда за проследяване динамиката на кожното заболяване, оценка на повлияването му от назначеното лечение и прецезиране необходимостта от допълнителни диагностични и терапевтични мерки.

Още за Дерматовенерология

Клиника „Estetics & Dermatology” на д-р Дончо Етугов разполага с опитни специалисти в областта на дерматовенерологията и с всички възможности за съвременна диагностика и терапия на полово-предавани заболявания.

В клиника „Estetics & Dermatology” на д-р Дончо Етугов се предлагат дерматологични и венерологични прегледи и консултации след предваително записан час.

В областта на дерматовенерологията клиника „Estetics & Dermatology ” на д-р Дончо Етугов предлага следните манипулации и изследвания:

– Взимане на материал за гъбични и бактериални инфекции на кожата и лигавиците
– Взимане на кръв за серологично изследване при венерологични заболявания
– Дерматоскопско изледване на целия спектър пигменти и съдови нарушения
– Консервативна и инструментална обработка на рани
– Лазерно и инструментално премахване на кондиломи, себорейни брадавици, фиброми и др.

 

Next Project
AestheDerm
ПРОМОЦИИ
Call Now Button