БотоксОт дълги години ботулиновият токсин е познат на медицината за широк спектър от показания /мускулна спастичност, невропатична болка и други/.

Понастоящем поставянето на ботокс е една от най-прилаганите процедури в естетиката, където намира своето място благодарение на функцията си да възпрепятства нервно-мускулното предаване на мястото на апликация. В резултат на това настъпва мускулна релаксация и изглаждане на мимическите бръчки.

Ботулиновият токсин намира приложение и за лечение на хиперхидроза /повишено изпотяване/. Принципът на действие е чрез блокиране предаването на нервните импулси към апокринните потни жлези.

Най-често третираните области с ботокс против изпотяване (т. нар. аксили) са областта на подмишниците, дланите и ходилата.

Цени за най-популярните процедури с ботокс: виж в раздел цени

Ботокс – време е да забравите за бръчките

Ботокс е нарицателното наименование, придобило популярност в практиката, зад което стои веществото ботулинов токсин.

Това е невротоксин, който парира достигането на нервните сигнали до мускулните клетки на местата на апликация на веществото. Поради въздействието му се предотвратява освобождаването на ацетилхолин, който спира свиването на мускулните клетки.

В резултат на този ефект се наблюдава леко мускулно обездвижване в ключовите зони, което подпомага заглаждането на фини линии и бръчки.

Ботулиновият токсин се инжектира със спринцовка с фина игла на точно определени точки по лицето, в зависимост от търсения от пациента ефект. Желаното въздействие се осигурява посредством прецизна процедура, извършена от опитен експерт.

Много хора предпочитат да изберат инжектиране с ботокс още на етап превенция. Това е така, защото специфичното действие на инжектирания в кожата невротоксин е особено подходящ именно за предотвратяване на появата на нови фини линии и бръчки, включително мимически гънки.

Къде се наблюдава най-добър ефект от инжектирането на ботокс

Няколко са зоните, в които се забелязват най-добри резултати след инжектирането на ботокс чрез моментално заглаждане на бръчките и превенция в дългосрочен ефект.

Започвате да забелязвате фини линии в зоната около очите, където кожата се набръчква при усмивка? Процедурата е подходяща за заглаждане на досадния пачи крак и ефективна превенция срещу задълбочаването на тези така неприятни линии около очите.

Процедурите с ботокс са особено ефективни и за справяне с т. нар. гневна бръчка, която се образува в областта под челото между веждите. Челната област, брадичката и шията също са популярни зони, при които се наблюдават значителни подобрения.

За медицински цели ботоксът е ефективно решение за коригиране на т. нар. гингивална усмивка, известна още като gummy smile и бруксизъм – скърцане със зъби и притискане на челюстта.

В AesttheDerm.eu предлагаме анти-ейдж решение за всяка една от изброените зони.

Често задавани въпроси за ботокс

В кои части на тялото можем да си поставим ботокс?

Ботоксът е най-разпространен за изглаждане на бръчките в горната част на лицето – челото, в зоната около веждите и около очите. Поставянето на ботоксът в долната част на лицето е възможно, но при определени условия.

Тъй като в тази част на лицето има мускули, които помагат за говора, дишането и дъвченето, поставянето на ботокс трябва да бъде в по-малки количества.

Ботоксът може да се поставя и в мускулите, които издърпват устните, за да им придаде по-стегнат вид. Това е също и добре решение за изглаждане на портокаловата кожа на брадичката.

Чрез поставянето на ботокс може да подмладите и кожата на шията си. Сбръчкването на деколтето също може да се коригира с малки дози ботокс поставени на гъсто.

Колко често се поставя ботокса?

Важно е да се отбележи, че с поставянето на ботокса не трябва да се прекалява и здравословният интервал между процедурите е 3 месеца.

Разбира се, интервалът може да е по-голям между 4 и 6 месеца, защото намаляване на ефекта от ботокса се наблюдава в различна степен при всеки. С течение на времето ефективността се изчерпва и видът на бръчките се възстановява.

Въпреки че, възстановените бръчки са по-леки от първоначалните те са налични и трябва да бъдат подложени на нова процедура с ботокс.

От друга страна ботоксът осигурява покой на мимическите мускули и предотвратява появата на фини линии около устните и очите.

Препоръчваме да не чакате до пълното отпускане на кожата до първоначалния и вид, а да се подложите на повторна процедура след не по-малко от 3 месеца.

Имате нужда от допълнителна информация относно ботокса?

Обадете се на тел: +359 885 566 650 за да се свържете с клиника Estetics & Dermatology

Количка (0)

Cart