Какво е LaseMD и какво е приложението му в съвременната дерматология

Какво е LaseMD

За дерматолозите, козметичните препарати могат да изглеждат като нож с две остриета. Mакар и да са чудесни за подобряване и поддържане на здравето на кожата, те могат да причинят неочаквани странични ефекти. Освен това, много от тях съдържат голямо разнообразие от активни и неактивни съставки, което затруднява определянето, дали активните вещества се доставят ефективно или не. LaseMD (Laser-Assisted Single Effective Molecule Delivery) от Lutronic Corporation (Gyeonggi, Корея) е нова, базирана на лазерна технология система за доставка на козметични продукти (CDS). Предназначена е да позволи по-лесно и по-предсказуемо доставяне на мощни патентовани формули в кожата.

„LaseMD е много нежен“, казва д-р Нарк-Кьонг Ро, дерматолог от Leaders Dermatology в Корея. „Oсъществява се минимално увреждане на епидермиса, който се възстановява бързо, но каналите, създадени от устройството, позволяват на продуктите да преминат епидермалната бариера за определен период от време, за да се доставят директно в дермата.“ Както обясни д-р Ро, човешката кожа функционира като физикохимична бариера и е в състояние да устои на проникването на повечето молекули. Само изключително малките молекули, могат да влязат в тялото през кожата. По-големите молекули не могат да преминат през роговия слой или епидермиса.“ „Друг важен фактор на козметичните средства, е тяхната липофилност“, продължава д-р Ро. „Хидрофилните молекули не могат лесно да преминат през епидермалната липидна бариера на нашата кожа. За съжаление, много козметични съставки са твърде големи или хидрофилни. Използвайки лазерната система LaseMD, можем лесно да въведем тези съставки директно в дермата. „

Според Boncheol Leo Goo, MD, дерматолог в клиниката Naeum в Корея, „Lutronic е проектирал LaseMD с прецизна лазерна технология, за да достави козметични продукти с възможно най-малко съставки (козметичен минимализъм), увеличавайки ефикасността , като същевременно минимизира дискомфорта на пациента в ежедневието. В крайна сметка, LaseMD прави кожата по-здрава отвътре навън.“ При по-тежки състояния, са необходими по-мощни методи, LaseMD помага на пациентите да поддържат здрава кожа и да забавят процеса на стареене, предотвратявайки нуждата от по-агресивни въздействия. „За жените, е от изключително значение да имат здрава и красива кожа“, каза д-р Ро. „Те се чувстват по-красиви и това влияе положително на настроението им. Те се радват да се чувстват глезени, докато се подлагат на персонализирано лечение. LaseMD прави пациентите щастливи.“

Лазерът се използва, главно за доставяне на козметични средства в дермата, но той може да бъде използван и самостоятелно, за профилактика и ранна превенция срещу стареенето на кожата. Устройството използва 1927 nm, неинвазивен, фракционен, тулий лазер. Този лазер създава микроканали с магнитна система за проследяване. Поради малкия диаметър на лъча от 100 µm, процедурата е достатъчно комфортна и не е необходима анестезия. Всички типове кожа могат да бъдат третирани целогодишно с LaseMD.

В 15-20-минутна процедура за лице постигаме намаляване на пигмента, изсветляване и подобряване на текстурата и размера на порите, минимизиране на стрии и белези. С избор между четири козметични формулировки, плюс допълнителни възможности за лазерна терапия, LaseMD, може да бъде използван в борбата с бръчките и против стареене, изсветляване и избелване на кожата, мелазма, акне и белези от акне, намаляване на възпаления и производството на себум, заличаване на стрии, третиране на епидермална отпуснатост и подмладяване на шията и деколтето и други.

Козметиката включва 4 уникални, по своята същност, серуми: VC, VA, TA и RS ампули.

VC е мощен серум с витамин С, един от най-силните, естествено срещащи се антиоксиданти, за които е известно, че стимулират заздравяването на колагена и подмладяват фотостареещата кожа.

Ретинолът (витамин А) е основната съставка на VA, в борбата срещу стареенето на кожата. Предназначена е да стимулира съзряването на кератиноцитите и да подобри естествения процес на подмладяване на организма. Свиват се порите и се регулира производството на себум при акнеична кожа.

Използвана от десетилетия, за подобряване на заздравяването на рани след операция, транексамовата киселина в TA е разкрита като изсветляващо кожата съединение, идеално за лечение на мелазма, пигментни петна, актинична кератоза и пост-възпалителна хиперпигментация.

Най-висок клас, 95% чист ресвератрол, е основната съставка в RS ампулата, която доставя мощен полифенол за борба с фотостареенето и канцерогенезата, свързани с ултравиолетовите лъчи.

Технологията Multi-Nanosome Granulated (MNG) в ампулите, не само поддържа свежестта на козметичните съставки, но и стандартизира размера на частиците за оптимално доставяне, дори след повторно епителизиране на микроканалите. Активните вещества във всяка ампула се произвеждат като нанолипозоми, под формата на изсушен прах, за да се съхранят. Непосредствено преди употреба, прахът се смесва с гел, в чийто състав влиза хиалуронова киселина с ниско молекулно тегло и тогава веществата наистина се активират.

Светът на козметичната медицина и хирургия непрекъснато се променя, с бързи темпове. До скоро, козметичните препарати бяха изцяло отделна единица, но границата вече започва да се размива. Лекарите много бързо се адаптираха към тази концепция, поради което LaseMD получава голямо внимание от дерматолозите в световен мащаб, включително България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Количка (0)

Cart