Възползвайте се от промо кода "Esdesmr5" за да получите 5% на всички услуги закупени през онлайн магазина

Колагенови конци – младолики без усилие

Колагенови конци

Колагенови конци са един от най-иновативните, нехирургически начини за стимулиране на колагена в кожата, което води до забавяне на стареенето.

Козметичните процедури и техники за подмладяване претърпяват развитие през последните няколко години. Това е може би една от причините много дами да доверят красотата си в ръцете на дерматолози.

Кожата на лицето е областта, на която най-често се прилагат козметични процедури. След като почнат да се появяват първите бръчки и белези за съзряване на кожата много дами решават да вземат мерки за тяхното забавяне.

За какво се използват колагенови конци

Може би не сте запознати с тази процедури и ефектите, които се очакват след прилагането ѝ. Преди да ви дадем повече информация е важно отново да споменем, че тази процедура е напълно безкръвна и нехирургическа.

Колагеновите конци се вкарват в кожата с помощта на тънка игла, като това не предполага появата на белези след интервенцията. Колагеновия конец постепенно се абсорбира в тялото и стимулира производството на колаген.

Тази процедура се използва за подмладяване на кожата и изглаждане на бръчките и фини линии. Резултатът е постигане на по-младежки вид на кожата на лицето и шията и забавянето на признаците на стареене в тези области.

Процедурата по поставяне на колагенови конци набира все по-голяма популярност. Много дами, които имат притеснения относно отпуснатата кожа на лицето или появата на първите бръчки, решават да се доверят на дерматолог, който да им осъществи тази козметична процедура или процедура с мезо конци.

Видове колагенови конци – PLLA и PDO конци

Има два вида колагенови конци, които най-общо се обозначават със съкращенията PLLA и PDO. Главната разлика между двата вида са веществата, от които са направени.

Съставът на PLLA е от синтетичен, биосъвместим полимер. Те съдържат поли-L-млечна киселина, която участва в състава на много козметични продукти за лице. След като PLLA конци се инжектират в кожата на лицето, те започват да насърчават производството на колаген.

От своя страна, това вещество помага за повдигането и стягането на кожата. Така се отстраняват едни от най-видните признаци за стареенето – отпуснатата кожа и бръчките. PLLA конците са подходящи за поставяне в областта на шията, бузите и челюстта.

Другият вид колагенови конци са известни като PDO конци. Съставът им е от синтетичен, абсорбируем – материал, които се използва при хирургическите конци. Подобно на другия вид, PDO конците също се инжектират в кожата с помощта на фина игла.

След като се поставят те започват да стимулират производството на колаген в кожата. Резултатът, който може да се очаква е лифтинг и стягащ ефект на кожата. Тези конци са много подходящи за третиране на кожата в области, които тя е изгубила своята еластичност.

Колко трае процедурата и какъв е периода на възстановяване

Процедурата по поставяне на колагенови конци трае между 30 минути до час. Тя задължително трябва да бъде извършена от специализирано лице, най-често дерматолог. Конците се поставят чрез инжектиране с тънка игла в кожата, която има нужда от третиране.

Почти не се наблюдава период на възстановяване, тъй като иглата, която се използва не причинява зачервявания или други видими белези. Колагеновите конци са един изключителен начин за подмладяване на кожата, който не изисква лекарско наблюдения или престой в болница.

Конците напълно се разграждат от организма и не се предполагат странични ефекти след интервенцията. Броя на конците се определя според нуждите на кожата на пациента и желания ефект.

Важно уточнение, е че ефектът се развива в продължение на няколко седмици. Има няколко етапа на развитие на промяната на кожата. През първата седмица след поставянето на колагеновите конци се развиват 30% от крайния резултат. През следващите от 2 до 3 седмици колагенът продължава да се стимулира, което увеличава ефекта от процедурата.

Пикът на крайният резултат се достига до 3 месеца след поставянето на конците. Пълният ефект започва да отслабва след 6 до 8 месеца. Това е и най-подходящото време да се подложите на повторна процедура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Количка (0)

Cart