Отопластика

ОтопластикаОтопластика или аурикулопластика е част от пластично-козметичните операции, при извършването на които могат да се променят формата, големината или позицията на ушите.

Различни типове операции се обединяват под термина отопластика:

  • Уголемяване на ушните миди. Тази операция се прави при хора с прекалено малки уши или при такива, които имат вродени аномалии, свързани с недоразвитие на външното ухо или различните негови части.
  • Корекция на клепнали или стърчащи уши – подходяща оперативна интервенция за деца, при които е завършил вече растежа на ушите (над 5 годишна възраст) и възрастни, при които е необходимо позицията на ушите да се промени, като те се „приберат“ към главата.
  • Редукционна аурикулопластика – намаляване на размера на ушите или само на отделни техни части, за да се постигне хармонично съотношение спрямо големината на главата и формата на лицето.

Преди да се предприете оперативна процедура е необходимо:

  • Да се срещнете с избраният от Вас пластичен хирург, за да Ви бъде разяснено в какво ще се състои операцията, нейните стъпки, следоперативни грижи и режим. Ще Ви бъдат задавани въпроси за минали и настоящи заболявания, прием на медикаменти, алергии, минали заболявания и други. Можете да зададете всички въпроси, които имате.

Нормално операцията е с продължителност от 1 до 3 часа и може да се извърши с обща или локална анестезия.

След операцията не трябва да:

  • Пипате ушите си;
  • Избягвайте спането на една страна;
  • Не сваляйте превръзките или фиксиращата ластична лента.

В следоперативния период можете да усещате сърбеж, лека болезненост, оток, зачервяване, мравучкане. Тези усещания са преходни и преминават сравнително бързо.

Веднага след приключване на операцията от тип дерматохирургия, се поставя специална бинтова превръзка, която се сваля около 1 седмица по-късно. В повечето случаи се налага носене на специална ластична лента за период от 6 до 8 седмици.

Имате нужда от допълнителна информация относно отопластиката?

Обадете се на тел: +359 885 566 650 за да се свържете с клиника Estetics & Dermatology

Количка (0)

Cart