Естетична дерматология

Естетична дерматология

Ботокс

От дълги години ботулиновият токсин е познат на медицината за широк спектър от показания /мускулна спастичност, невропатична болка и др/. Понастоящем е една от най-прилаганите процедури в естетиката, където намира своето място благодарение на функцията си да възпрепятства нервно-мускулнато предаване на мястото на апликация. В резултат на това настъпва мускулна релаксация и изглаждане на мимческите бръчки. Ботулиновият токсин намира приложение и за лечение на хиперхидроза /повишено изпотяване/. Принципът на действие е чрез блокиране предаването на нервните импулси към апокринните потни жлези. Най-често третираните области са подмищниците, дланите и ходилата.

Пачи крак 250 – 350 лв
Гневна бръчка 150 – 250 лв
Чело 300 – 400 лв
Цяло лице: пачи крак + гневна бръчка + чело 500 – 600 лв
Дъвкателни мускули 150 – 250 лв
Брадичка 80 – 180 лв
Против изпотяване : длани, мишници 700 – 1200 лв

Филъри

Филърите се прилагат за запълване на загубени обеми в областта на лицето, за корекция на асиметрия. В клиника Есте Дерм се работи с висококачествени резорбируеми филъри на базата на хиалуронова киселина и биостимулиращи филъри на базата на полимлечна киселина, поликапролактон и калциеви частици. Зоните, които се коригират, са скули, устни, нос, шия и деколте.

Филъри с хиалуронова киселина 400 – 600 лв./1мл.
Тъканно стимулиращи филъри /Ellanse, Radiesse/ 700 лв./1мл.

Мезотерапия

В тесния смисъл на думата мезотерапията представлява метод, при който с помощта на фина игла в кожата се въвеждат активни вещества, растежни фактори, ензими и др.

Мезотерапия с хиалуронова киселина се прилага най-често на лицето, шията, деколтето и ръцете. Хиалуроновата киселина не е кръстосано свързана, а е свързана с глицерол, което позволява задържането на повезе вода, а с това се постига и дълбока хидратация на кожата. Чрез тази процедура се постига хидратиране на кожата, корекция на фините бръчки, биоревитализация и стягане на кожата.

Мезотерапия против образуването на пигментации блокира ензима тирозиназа, който е необходим за меланообразуването. По-този начин се потиска ендогенното образуване на пигменти. Използва се както за лечение на съществуващи пигментации, така и като превенция за образуването на нови такива.

Мезотерапията против косопад има за цел да подсили косъма. Тя съдържа необходимите за космения растеж витамини и минерали. Прави косъма по-устойчив на външни въздействия и редуцира косопада.

Мезотерапия с липолитични ензими е показана при желание за редукция на мастните депа. Липолитичните ензими атакуват мембраната на мастните клетки (адипоцитите) и я разрушават. За по-добри резултати този тип мезотерапия се комбинира с апарата Venus Legacy, използва се силата на вакуума, при което адипоцитите се раздробяват на малки капки, които в такива размери могат да се отстранят чрез лимфната система. Най-често се използва за корекция на двойна брадичка, в областта на корема и паласките.

Плазмотерапията се състои в следното: взема се определено количество венозна кръв от пациента и се центрофугира. На дъното на епруветката се утаяват тежките клетки като еритроцитите, а над тях остава серум и тромбоцити. Последните имат способността да отделят биологично активни субстанции и с това се ускоряват възстановителните процеси, кожата се поддържа жизнена и еластична.

С хиалуронова киселина 160 – 240 лв
Против пигментации 60 – 80 лв
Против коссопад 80 – 100 лв
Мезотерапия с липолитични ензими 100 лв
Плазмотерапия /вампирски лифтинг/ 350 лв

Лифтинг конци

Лифтингът с конци е естетична медицинска процедура, с която се постига повдигане и контуриране на отпуснатите зони на лицето и тялото, без да е необходима обща анестезия и намесата на скалпел. В клиника Дермал Лейз можете да се възползвате от неограничените възможности за корекции с продуктите на Аптос (Aptos).

Лице 1800 – 2000 лв
Тяло след консултация

Дерматохирургия

Дерматохирургия

В операционния блок на клиника ЕД се извършва оперативно отстраняване на доброкачествени и злокачествени кожни тумори, кисти, коригират се заболявания на нокътния апарат. Манипулациите се извършват при спазване на всички правила за асептика и антисептика, не изискват продължителен престой в клиниката, а пациентите подлежат на контролни прегледи няколко седмици след интервенцията. Операциите се извършват след локална анестезия, атравматични са, а пластичните шевове позволяват зарастването на дефекта без остатъчни белези.

Премахване на образувания

Доброкачествените тумори са образувания, които имат бавен до умерен темп на растеж, не инвазират околните тъкани, не метастазират и често представляват само естетичен проблем.

За отсраняването им може да се избере хирургичен подход или чрез лазер, което подлежи на индивидуално прецезиране от специалиста.

Подходящи за лазерно отстраняване са по-повърхностно разположените тумори в тесния и широкия смисъл на думата. Третираната зона се почиства и се инжектира локално аналгетик. Лазерът разполага с няколко режима на работа, като позволява много прецизно отстраняване на лезията. След процедурата се изписва антибиотик на крем за локално приложение, който се нанася в продължение на 10-14 дни и слънцезащитен крем, ако участъкът е фотоекспониран. Дефектът зараства без да оставя белег, а пациентите могат незабавно да се върнат към ежедневните си дейности.

Хирургично се отстраняват тумори, разположени една идея по-дълбоко в кожата. Околната кожа се почиства, дезинфектира и локално се инжектира анастетик. Лезията се изрязва “в здраво” и ако има най-малки съмнения за злокачественост се подлага на хистологично изледване. Дефектът се възстановява с пластичен шев, който осигурява оптимални естетични резултати при зарастване. Използват се интрадермални резорбируеми конци, които не изискват да бъдат сваляни. В зоните с по-голямо напрежение (напр. гръб) обикновено се използват и външни конци, които се махат след няколко дни. Пациентът идва на контролен преглед 2-3 дни (при необходимост) и седмица след операцията.

Едно образувание /лице/ 250 лв
Две и повече образувания /лице/ 200 лв/бр
Едно образувание /тяло/ 200 лв
Две и повече образувания /тяло/ 150 лв/бр

Изследвания и манипулации

Манипулации върху нокътния апарат 60 – 200 лв
Хистологично изследване на материал 50 / 70 лв
Циркумцизио /обрязване/ 1000 лв
Лабиопластика 1000 лв
Блефаропластика 2000 лв

aesthetics &
dermatology

ул. „Балша“ 5,
кв. Иван Вазов,
София 1408

Понеделник – Петък
10:00 – 18:00

+359 885 566 650

info@aesthederm.eu

Дерматовенерология

Дерматовенерология

Първичният преглед се състои от обстоен оглед на кожните изменения, запознаване с налична медицинска документация и провеждане на допълнителни изледвания при необходимост. Диагностичният и терапевтичният подход са индивидуализирани и съобразени с клиничните особености при всеки пациент.

Вторичният преглед се провежда за проследяване динамиката на кожното заболяване, оценка на повлияването му от назначеното лечение и прецезиране необходимостта от допълнителни диагностични и терапевтични мерки.

Прегледи

Първичен преглед 40 лв
Вторичен преглед 30 лв
Първичен преглед (Д-р Етугов) 50 лв
Вторичен преглед (Д-р Етугов) 40 лв

Изследвания и манипулации

Взимане на материал за гъбични и бактериални инфекции на кожата и лигавиците  лв
Взимане на кръв за серологично изследване при венерологични заболявания  лв
Дерматоскопско изледване на целия спектър пигменти и съдови нарушения  лв
Консервативна и инструментална обработка на рани  лв
Лазерно и инструментално премахване на кондиломи, себорейни брадавици, фиброми и др  лв