CO2 фракционен лазер

СО2 фракционен лазер – какво представлява

С революционна технология на фракционен CO2 лазер – се осъществява „изпаряване” на повърхностните епидермални слоеве и специфично топлинно въздействие върху дълбоките структури на кожата.

По време на самата процедура не се наранява цялата кожа, а само отделни участъци от нея под формата на микроскопични колони –микротермални зони.

Всяка такава зона е заобиколена от здрава и незасегната от лазера област. Това позволява на кожата да се възстанови много бързо, дори при обработване на по-големи повърхности.

Така се активира производството на нови и здрави колагенови влакна, които изглаждат релефа на кожата, подобрават и възстановяват нейната структура, плътност и еластичност.

Обикновено при повечето процедури не се налага обезболяване. Ако някои пациенти не желаят да се подложат на процедурата без обезболяване тях или при решение на лекаря се прилага местна упойка.

Предимства:

При лазерната обработка се придизвиква ремоделиране на колагеновата структура и нейното обновяване по изключително прецизен начин.

Лазерната енергия стимулира образуването на здрав колаген и по този начин се подобрява релефа и структурата на белезите, намаляват бръчките и фините линии, подобрява се текстурата на кожата и се възстановява свежия вид.

СO2 лазер има следните приложения:

 • Фракселна процедура – лазерен ресърфърсинг за подмладяване
 • Отстраняване на хипер и хипотрофични белези след травми и операции.
 • Отстраняване на стрии – хормонални, след бременност или загуба на тегло.
 • Възстановяване на гладката кожа при белези от акне, разширени пори или други сериозни дефекти по релефа на кожата.
 • Премахване на дълбоки и фини бръчки, включително и в периорбитална зона – фракселно лезерно подмладяване.
 • Премахване на хиперпигментации.
 • Вагинално подмладяване и подмладяване на външни полови органи

Възстановителен период и препоръки:

 • Лек оток и зачервяване се получават веднага след процедурата, които са преходни и преминават в рамките на 10 -14 дни.
 • Възможно е 2-3 месеца след процедурата да остане зачервяване, което постепенно отзвучава и върху него може да се нанесе декоративна козметика.
 • 1-2 дни след третиране фините точици започват да избледняват, кожата придобива лек тен. На този етап може да се нанася грим върху третираните зони. Повечето пациенти се връщат към ежедневните си занимания.
 • 3-4 дни след третиране повърхностният слой на кожата започва да се излющва при нормалното ѝ измиване, като се разкрива новата подмладена кожа с по-добър вид и текстура .
 • 5-6 дни след третиране излющването на кожата в повечето случаи приключва.
 • За да се минимизира риска от инфекция и да се оптимизира заздравяването, е необходимо стриктно да се спазват всички инструкции на лекуващия дерматолог, които ще са съобразени с вида на извършената процедура.
 • За предпазване на третираната зона от слънчевите лъчи, на пациента се препоръча слънцезащитен крем с висок фактор (най-малко 30 SРF). Излагането на слънце с цел придобиване на тен може да предизвика образуване на хиперпигментации.

Очаквани резултати:

Според вида на проблема се препоръчват различен брой процедури. Като те трябва да се извършват минимум през един месец.

Ефектът от процедурата се забелязва от пациента непосредствено след процедурата, но крайният резултат се наблюдава до 6 месеца след приключването на процедурите.

Още за Естетичната дерматология

Естетичната дерматология е мощен съюзник в стремежа на модерния човек да поддържа естесвения и здрав вид, независимо от пола и възрастта.

Тя предлага корекции на естетични проблеми на кожата и подкожните тъкани, както и реконструкция на лицето и тялото по неоперативен път.

Наша мисия е да предоставим на пациентите си висок стандарт на грижа, индивидуален подход и избор на най-подходящите инвазивни, минимално инвазивни или неинвазивни медицински процедури.

В ръцете на квалифицираните специалисти в клиника „Estetics & Dermatology“ на д-р Дончо Етугов те са дискретно, но сигурно средство за решение на всеки естетичен проблем в дерматологията. Резултатите се измерват в забележително подобряване на външния вид и качеството на кожата, в по-съвършени пропорции на лицето и тялото.

В последните 20 години естетичната дерматология се развива интензивно – стандартите се обновяват, откриват се нови техники, медицинска козметика, лазерни и апаратни процедури.

„Estetics & Dermatology“ на д-р Дончо Етугов предоставя доказаните новости в практиката за индивидуално решение на Вашия естетичен казус.

Клиниката разполага с огромно разнообразие от апарати и лазери от най-ново поколение, както и с екип професионалисти, обучени за работа с тях.

„Estetics & Dermatology“ на д-р Дончо Етугов предлага комплексен подход и в антиейджинг грижата за кожата, и в лечението на дерматологични проблеми.

При нас ще получите качествени процедури за изглаждане на бръчки, белези, против прекомерно изпотяване на дланите и стъпалата; за запълване на загубени обеми в областта на лицето, за корекция на асиметрия и стрии; различни видове мезотерапия – с хиалуронова киселина, с липолитични ензими, против пигментации, против косопад; лазерни и апаратни процедури – за подмладяване, стягане на кожата, против целулит, терапевтични лазерни процедури и др.

Имате нужда от допълнителна информация относно CO2 лазера?

Обадете се на тел: +359 885 566 650 за да се свържете с клиника Estetics & Dermatology

Количка (0)

Cart