Възползвайте се от промо кода "Esdesmr5" за да получите 5% на всички услуги закупени през онлайн магазина

Детска дерматология

Детска дерматохирургияДетската дерматология е област на област на дерматологията, занимаваща се с диагностика и лечение на кожни проблеми, възникващи на деца и бебета. Детската кожа е различна от тази на възрастните, по-чувствителна към влиянията на околната среда и склонна към развитие на специфични кожни проблеми.

Кожните проблеми при децата и бебета се лекуват чрез различни методи в зависимост от това колко е напреднало заболяването. Важно е да следите кожата на децата си за анормални изменения, колкото по-рано се хване една болест, толкова по-кратко и лесно е лечението ѝ.

В нашата клиника ще откриете решение за множество детски дерматологични заболявания, ще можете да чуете мнението на специалисти в областта, които да ви посъветват за превенция или да предоставят лечение за детето ви.

Редовните прегледи и консултации, спазването на съветите на специалистите и адекватното лечение за ключов момент за развитието и протичането на различните кожни заболявания при децата. Бъдете мнителни при промени и не се паникьосвайте, ако забележите симптоми, а бързо потърсете помощ от специалисти в областта.

Видове дерматологични проблеми при децата и бебетата

Когато са малки бебета и децата могат да развият различни кожни проблеми, неприсъщи за възрастните. Някои от тях могат да преминат с времето, но други изискват незабавно лечение.

Независимо дали симптомите са остри или леки е хубаво да се посъветвате със специалисти, занимаващи се с детска дерматология, за получите съвет и навременно лечение, когато е необходимо.

Всеки дерматологичен проблем при децата се характеризира с определени симптоми, кожни проблеми могат да се появят и върху новородени бебета. Има някои по-често срещани заболявания, протичащи със специфична симптоматика.

Сред тях са:

 • Атопичен дерматит – Хронично кожно заболяване, при което засегнатите участъци са сухи, възпалени и склонни към образуване на екземи. Състоянието засяга деца, които са семсйно предразположени или често развиват алергии.
 • Себореен дерматит – Възпалително кожно заболяване, при което се появяват червени, сърбящи и лющещи се петна по различни части на кожата (най-често скалпа и зад ущите).
 • Памперс дерматит – Появява се при бебета и малки деца, все още носещи памперси. Симптомите са възпаление на кожата, на местата, където се търка пелената.
 • Молуски и вирусни брадавици – Доброкачествени образувания по кожата на децата, предизвикващи малки брадавици и червени петна на различни места.
 • Бактериални инфекции – импетиго – Бактериално инфекциозно заболяване на детската кожа, при което се образуват кървави кожни лезии, често съпътствани от сърбеж.
 • Болест ръка – крак – уста – Вирусно заболяване, при което по кожата се появяват червени петна по ръцете, краката и устата на детето.
 • Бебешко акне – Появява се при новородени, заради действието на определени хормони, а симптомите са черни точки и пъпки по лицето.
 • Микози – Гъбична инфекция по кожата, характеризираща се с появата на различни петна.
 • Фимоза – Състояние при бебета и деца от мъжки пол, при което кожата около главата на пениса (препуциома) е тясна, а издърпването ѝ е затруднено.
 • Детски псориазис – Хронично кожно заболяване, при което по кожата се образуват сухи, червени петна.
 • Кожни туморни образувания – Различни видове тумори по кожата, даващи различни симптоми.

Всички от изредените заболявания изискват определено лечение, ако симптомите им не отминават. Лечението е различно, като може да е локално, приемане на лекарства или оперативно.

Какво да правите при забелязването на първи симптоми

Когато забележите симптоми, показващи развитие на кожно заболяване при вашето дете, незабавно се свържете със специалист в областта, който да ви консултира и посъветва за лечение.

Специалистите в „Estetics & Dermatology са професионалисти в областта и работят с различни методи на лечение спрямо развитието на заболяването, възрастта и особеностите на детето. Те ще прегледат и лекуват детето ви, като помогнат за превенцията на последваща поява на дадената болест. А повече информация за различните заболявания, можете да откриете на нашия сайт AestheDerm.eu.

Отнасяйте се с необходимата отговорност, когато забележите някои от симптомите, редовно оглеждайте детската кожа за изменения, питайте децата си за оплаквания и спазвайте стрикно препоръките на специалистите.

Имате нужда от допълнителна информация относно детската дерматология?

Обадете се на тел: +359 885 566 650 за да се свържете с клиника Estetics & Dermatology

Количка (0)

Cart