Хиперхидроза

ХиперхидрозаХиперхидроза – нарича се още „профузно изпотяване“ – Hyperhidrosis (excessive sweating). Проява на прекомерно и засилено изпотяване на различни части от тялото. Най-често се наблюдава на ръцете, на краката, под мишниците. Но може да се прояви и по бедрата, кръста, гърба, челото и др.

Симптомите на засилено изпотяване могат да варират у хората. Обикновено са 3 – 4 пъти по-засилени от нормалното. Чести са изблици на студена пот. Обикновено проявите траят дълго време, дори с години.

През лятото симптомите се засилват, а през зимата намаляват, но не изчезват напълно. Заболяването предизвиква психологически дискомфорт. Хората се затварят и избягват социалните си контакти.

Методи за лечение на хиперхидроза

Има различни методи за лечение, като зависят от редица фактори. Един от тях е терапия с ботулинов токсин.

Как действа?

Ботулиновият токсин блокира освобождаването на невротрансмитери, които стимулират потната жлеза и така намалява производството на пот.

Ползите

Основната полза е значително намаляване на изпотяване под мишниците, което ще продължи около шест месеца, може и по-дълго. Допълнително предимство е намаляване на неприятната миризма на тялото.

За кого е подходяща терапията с Botox?

Освен за лечение на хиперхидроза (прекомерно изпотяване, причинено от свръхактивност на потните жлези), ботокс против изпотяване може да се използва от хора, които просто желаят да се сведе до минимум нормалното изпотяване, например по време на летните месеци. И в двата случая, този метод предлага увереност и спокойствие.

След процедурата с ботокс против изпотяване, може да водите нормален живот, без да се налага да се притеснявате за петната под мишниците и неприятната миризма на тялото.

Кои части на тялото могат да бъдат лекувани с този метод?

Най-честите области са подмишниците, дланите и стъпалата.

Първичният преглед се състои от обстоен оглед на кожните изменения, запознаване с налична медицинска документация и провеждане на допълнителни изледвания при необходимост. Диагностичният и терапевтичният подход са индивидуализирани и съобразени с клиничните особености при всеки пациент.

Вторичният преглед се провежда за проследяване динамиката на кожното заболяване, оценка на повлияването му от назначеното лечение и прецезиране необходимостта от допълнителни диагностични и терапевтични мерки.

Още за Дерматовенерология

Клиника „Estetics & Dermatology” на д-р Дончо Етугов разполага с опитни специалисти в областта на дерматовенерологията и с всички възможности за съвременна диагностика и терапия на полово-предавани заболявания.

В клиника „Estetics & Dermatology” на д-р Дончо Етугов се предлагат дерматологични и венерологични прегледи и консултации след предваително записан час.

В областта на дерматовенерологията клиника „Estetics & Dermatology ” на д-р Дончо Етугов предлага следните манипулации и изследвания:

– Взимане на материал за гъбични и бактериални инфекции на кожата и лигавиците
– Взимане на кръв за серологично изследване при венерологични заболявания
– Дерматоскопско изледване на целия спектър пигменти и съдови нарушения
– Консервативна и инструментална обработка на рани
– Лазерно и инструментално премахване на кондиломи, себорейни брадавици, фиброми и др.

Имате нужда от допълнителна информация относно хиперхидрозата?

Обадете се на тел: +359 885 566 650 за да се свържете с клиника Estetics & Dermatology

Количка (0)

Cart