Блефаропластика

Какво е блефаропластика

БлефаропластикаБлефаропластика е оперативна процедура, която третира и възстановява увисването на клепачите. Процедурата може да включва отстраняване на излишната кожа и мазнини.

С напредване на възрастта клепачите се отпускат, а мускулите, които ги поддържат, отслабват. В резултат на това излишната мазнина може да се събере над и под клепачите, което води до увисване на веждите, горните клепачи и образуване на торбички под очите.

Освен, че изглеждате по-възрастни, силно увисналата кожа около очите може да намали страничното ви зрение (периферно зрение), особено горната и външната част на вашето зрително поле. Блефаропластиката може да направи очите ви да изглеждат по-млади и по-бдителни.

За да решите дали блефаропластиката е подходяща процедура за вас, разберете какво можете реално да очаквате и проучете ползите и рисковете от нея.

Блефаропластиката е подходяща за вас, ако имате:

  • Увиснали горни клепачи;
  • Излишна кожа на долните клепачи;
  • Торбички под очите.

Може да се подложите на блефаропластика едновременно с друга процедура, като лифтинг на веждите, лифтинг на лицето.

Резултати

Много хора изразяват удовлетворение от резултатите след блефаропластиката, като по-свеж и младежки вид и повече самочувствие. За някои хора резултатите от операцията могат да продължат цял живот. За други може да се повтарят увиснали клепачи.

Синините и отоците обикновено отшумяват след 10 до 14 дни. Белезите от хирургическите разрези могат да отнемат месеци, за да избледнеят. Внимавайте и задължително предпазвайте нежна кожа на клепача от прекалено излагане на слънце.

Какви предимства носи блефаропластиката

На първо място, най-голямото предимство от процедурата е видимият и траен ефект. Тъй като тук става въпрос за хирургично отстраняване на част от увисналата кожа около очите, резултатите са изключително дълготрайни.

Възможно е да се осъществи и отстраняване на част от мускулната тъкан и мазнините в областта за постигане на по-добри резултати.

Като се има предвид промяната, която процедурата осигурява и трайността на ефекта, нейната цена се оказва изключително достъпна.

Увисналата кожа около очите придава уморен вид на лицето. След процедурата видът се озарява и подмладява. Освен това резултатите са много естествени, а положителният ефект – особено забележим.

Пациентите споделят, че процедурата е довела до подобряване на самочувствието и увереността, което говори за висока удовлетвореност от услугата.

Кой може да се подложи на блефаропластика

При някои хора увисналостта на клепачите е съвсем естествена характеристика, с която са родени. При други се появяват вследствие на отминалите години. И в двата случая процедурата е приложима, стига пациентът да изпитва потребност от това.

Блефаропластиката се препоръчва при най-тежките случаи, когато увисналите горни клепачи повлияват на видимостта на пациента. От нея може да се възползват и пациенти, които се притесняват и само от естетическия аспект на състоянието, при отсъствие на функционални затруднения.

Тъй като става въпрос за намеса от естетично хирургично естество, е най-добре преди да вземете решение да обсъдите това с опитен експерт.

Консултирайте се със специалистите на AestheDerm.eu, които ще ви помогнат да разберете дали блефаропластиката е подходяща за вас и какви са резултатите, които може да очаквате от нея.

Те ще се погрижат да разберете всичко за процедурата и да направите своя информиран избор за по-стегната и младежка кожа.

Често задавани въпроси за блефаропластика

Какъв е периода на възстановяване и какво трябва да правя по време на него?

Възстановителният период след блефаропластика не предполага престой в болница, но се препоръчва да си вземете отпуска от работа за период между 7 до 10 дни, в които да си почивате вкъщи.

През тези дни може да се наблюдават отоци и синини в областта на клепачите и очите. Това, разбира се, е строго индивидуално за всеки пациент, като при някои се наблюдава по-бързо възстановяване.

За да успокоите зоната около очите е препоръчително да се прилагат хладни компреси или да се поставя лед няколко пъти през деня.

Позата на сън също е много важна, като се препоръчва да спите максимално изправени или поне по гръб, за да не се увеличават отоците. Избягвайте физическа дейност през първите дни след процедурата.

С какви други процедури може да се комбинира блефаропластиката?

Блефаропластиката може да се комбинира с други антиейдж процедури. Най-често тя се прави заедно с оперативно повдигане на вежди – челен лифт или цялостен фейс лифт. Това е процедура, която изглажда фините линии около очите.

В портфолиото от услуги на „Estetics & Dermatology“ се включват модерни методи с иновативни уреди за подмладяване и тонизиране на кожата.

В комбинация с повдигане на клепачите може да добавите поставяне на ботокс в горната част на лицето или хиалуронови пълнители около устните или в скулите.

Ние работим с уреди, които не причиняват болка или белези след процедурата. Извършването на няколко процедури е безвредно за вас и даже се препоръчва, защото така няма да се налага да се възстановявате отново.

Имате нужда от допълнителна информация относно блефаропластиката?

Обадете се на тел: +359 885 566 650 за да се свържете с клиника Estetics & Dermatology

Количка (0)

Cart