Възползвайте се от промо кода "Esdesmr5" за да получите 5% на всички услуги закупени през онлайн магазина

Гинекомастия

Какво е гинекомастия?

ГинекомастияНай-простичко казано – гинекомастия – „гърди, подобни на женски”.

Гинекомастията представлява уголемяване на млечните жлези при мъжете в резултат на абнормена пролиферация на жлезната тъкан.

По време на детска възраст, пубертет, както и при мъже на средна възраст гинекомастията може да бъде често срещана.

Гинекомастията трябва да се разграничава от псевдогинекомастията или липомастията, което се отнася до наличието на мастни натрупвания в областта на гърдата на затлъстели мъже.

Истинската гинекомастия е резултат от растежа на жлезистата или гръдната тъкан, която нормално присъства в много малки количества при мъжете.

Какви са признаците и симптомите на гинекомастията?

Основният симптом на гинекомастията е уголемяване на мъжките гърди. Както бе споменато по-горе, гинекомастията е разширяването на жлезистата тъкан, а не на мастната тъкан. Обикновено е симетрично разположено по зърното, като може да има гумено или твърдо усещане.

Гинекомастията обикновено се среща от двете страни, но в някои случаи може да бъде едностранна. Може да има чувствителност при допир, въпреки че обикновено при такива състояния няма болка.

Може ли да се излекува и как?

Състоянието не се лекува с диета, тренировки или лекарствени медикаменти. Хирургичното отстраняване е единственото възможно лечение. Изключително добри резултати се наблюдават при активно спортуващи мъже. Обикновено гинекомастията не е свързана с дългосрочни проблеми.

В операционния блок на клиника ЕД се извършва оперативно отстраняване на доброкачествени и злокачествени кожни тумори, кисти, коригират се заболявания на нокътния апарат.

Манипулациите се извършват при спазване на всички правила за асептика и антисептика, не изискват продължителен престой в клиниката, а пациентите подлежат на контролни прегледи няколко седмици след интервенцията.

Операциите се извършват след локална анестезия, атравматични са, а пластичните шевове позволяват зарастването на дефекта без остатъчни белези.

Имате нужда от допълнителна информация относно гинекомастията?

Обадете се на тел: +359 885 566 650 за да се свържете с клиника Estetics & Dermatology

Количка (0)

Cart