ЛабиопластикаЛабиопластика – хирургична процедура, която намалява и / или преобразува лабиалната минора (намаляване на срамните устни) – кожата около вагиналния отвор.

Увеличените срамни устни могат да причинят дискомфорт по време на полов акт, от дрехи или заради физически упражнения. Увеличените срамни устни обикновено са вродени, но могат да бъдат увеличени заради хормонални промени или раждане.

Лабиапластиката е естетична процедура за коригиране на именно този проблем. Процедурата е изключително подходяща за подобряване на симетрията и подмладяване на вагината.

Използвайки техника за намаляване на миората на срамните устни (лабиапластика), се запазва контура, цвета и анатомията на срамните устни.

Излишният лабиум се изрязва „V“-образно, като горният и долният ръб се зашиват заедно. Следователно единствената линия, която се вижда на ръба, е малка напречна линия, вместо дълга надлъжна вертикална линия на шева.

Това значително намалява дискомфорта и белезите след процедурата. Операцията протича само с локална анестезия и леко орално успокояване (което се понася много добре). Средната цена е около 2000 – 3000 лв. Операцията е амбулаторна и отнема около 1,5 часа.

Медицинската техника на извършване на процедурата е с внимание към максималното запазване на сетивността в областта и жлезистите структури. Отнема се само толкова, колкото е необходимо, за да се постигне предварително обсъдения с пациента резултат.

Възстановителен период след лабиопластика

Препоръчително е поне 7 дни да почивате и да бъдете вкъщи, и е задължително да се въздържате от тежки физически упражнения и сексуални контакти в продължение на 3-4 седмици.

Болката обикновено отшумява през първите няколко дни, като може да приемате болкоуспокояващи препарати.

Дискомфорта може да продължи няколко месеца, но обикновено състоянието е преходно. Лабиапластиката е много добре поносима процедура, която подобрява физическото и психическото състояние на жената.

Кой може да се подложи на лабиопластика

Тук говорим за постигане на естетична корекция. Затова от нея могат да се възползват както жени, които изпитват физически дискомфорт, така и пациентки, които не изпитват конкретни функционални неудобства, но се притесняват поради по-големия размер на срамните устни.

Това е безопасна техника за оформяне на гениталиите, която е подходяща за пациенти с лабиална хипертрофия, проблеми с пигментацията или симетричността.

Лабиопластиката се прилага и за поправяне на естетични асиметрии. Хирургичният подход ви позволява да се почувствате отново уверени в себе си и да елиминирате досегашните си притеснения при полов акт. Това ще ви помогне да оставите назад в миналото половата си стеснителност и да се наслаждавате на пълноценен сексуален живот без подобни смущения.

Пробвали сте какви ли не упражнения за стягане във влагалищната област, но не сте забелязали резултат по отношение размера на малките срамни устни? Лабиопластиката е ефективен метод за постигане на наистина видими и трайни резултати.

Заповядайте в клиниката на д-р Дончо Етугов, където ще получите обстойна предварителна консултация за обсъждане на конкретния подход, самата процедура, следоперативния период и очакваните резултати.

Може да се доверите на опита и експертизата на специалистите в AestheDerm.eu, които ще се погрижат процедурата да премине при спазване на всички медицински и технически стандарти.

Често задавани въпроси за лабиопластика

Какво се препоръчва да се прави и избягва през периода на възстановяване?

Лабиопластиката е процедура, при която не се налага престой в болница. Спокойно може да се възстановите в домашни условия ако следвате няколко препоръки.

Периода, в който да си останете вкъщи и да се въздържате от физически натоварвания най-често е 7 дни.

В определени ситуации лекарите изписват антибиотици за предпазване от инфекции и болкоуспокояващи. Тук трябва да отбележим, че болката може да се усеща в различна степен и зависи от прага на болка на пациентката.

За облекчаване на болката се препоръчват солени вани и носенето на широки дрехи от естествени материи. Препоръчва се да не използвате тампони и да се въздържате от сексуален акт поне за месец.

За кои групи жени не е препоръчително да се подлагат на лабиопластика?

Преди да се подложите на процедурата трябва да се вземат под внимание няколко фактора, за да бъдете изключени от групата на хората с противопоказания. В тази група влизат жени с репродуктивни проблеми, полово предавани болести и тежък диабет.

Процедурата не се препоръчва да се прави от бременни или кърмещи жени. Важно е да се отбележи, че периодът на възстановяване може да е по-дълъг и болезнен при жени пушачи.

Много лекари съветват момичета, които не са навършили 18 години да не бързат да се подлагат на подобна операция, защото развитието на тялото им все още продължава.

Процедурата не влияе негативно на половия живот, даже се смята, че жени, които са се подложили на лабиопластика изпитват повече удоволствие. След възстановяване, жената може да забременее без проблеми.

Имате нужда от допълнителна информация относно лабиопластиката?

Обадете се на тел: +359 885 566 650 за да се свържете с клиника Estetics & Dermatology

Количка (0)

Cart