Премахване на кожни образувания

Кожни образуванияДоброкачествените тумори са образувания, които имат бавен до умерен темп на растеж, не инвазират околните тъкани, не метастазират и често представляват само естетичен проблем.

За отсраняването им може да се избере хирургичен подход или нехирургичен такъв, което подлежи на индивидуално прецезиране от специалиста и естествено, при заявено съгласие от пациента.

В AestheDerm.eu се прилагат основно три метода на екстракция на доброкачествени и злокачествени образувания по кожата – отстраняване на лезиите с помощта на течен азот, премахване на образувания с лазер и оперативно отстраняване на образуванията.

Всеки от изброените методи се осъществява чрез използване на най-съвременни медицински практики, при спазване на високите стандарти на модерната естетична дерматология.

Този тип услуги се прилагат за премахване на образувания като бенки, циреи, папиломи, брадавици, фиброми, кератози и други подобни образувания.

Кога прилагаме лазерно и кога – оперативно премахване на кожни образувания

Подходящи за лазерно отстраняване са по-повърхностно разположените тумори в тесния и широкия смисъл на думата.

Третираната зона се почиства и се инжектира локално аналгетик. Лазерът разполага с няколко режима на работа, като позволява много прецизно отстраняване на лезията.

След процедурата се изписва антибиотик на крем за локално приложение, който се нанася в продължение на 10-14 дни и слънцезащитен крем, ако участъкът е фотоекспониран. Дефектът зараства без да оставя белег, а пациентите могат незабавно да се върнат към ежедневните си дейности.

Хирургично се отстраняват тумори, разположени една идея по-дълбоко в кожата. Околната кожа се почиства, дезинфектира и локално се инжектира анастетик.

Лезията се изрязва “в здраво” и ако има най-малки съмнения за злокачественост се подлага на хистологично изследване. Хистологичният тест е необходим за установяване естеството на образуванието.

Дефектът от хирургичната намеса се възстановява с пластичен шев, който осигурява оптимални естетични резултати при зарастване.

Използват се интрадермални резорбируеми конци, които не изискват да бъдат сваляни. В зоните с по-голямо напрежение (напр. гръб) обикновено се използват и външни конци, които се махат след няколко дни. Пациентът идва на контролен преглед 2-3 дни (при необходимост) и седмица след операцията.

Оперативно премахване на образувания от AestheDerm – предимства

В операционния блок на клиника „Estetics & Dermatology“ се извършва оперативно отстраняване на доброкачествени и злокачествени кожни тумори, кисти, коригират се заболявания на нокътния апарат.

Манипулациите се извършват при спазване на всички правила за асептика и антисептика, не изискват продължителен престой в клиниката, а пациентите подлежат на контролни прегледи няколко седмици след интервенцията.

Операциите се извършват след локална анестезия, атравматични са, а пластичните шевове позволяват зарастването на дефекта без остатъчни белези.

Може да се доверите на високия професионализъм на всеки един от специалистите, практикуващи в нашата клиника. Дългогодишния опит на експертния ни екип е оставил след себе си многобройни доволни пациенти, връщащи се отново и отново към нашата експертиза в лицето на висококачествените ни услуги в областта на естетичната дерматология.

Интересувате се от цената за оперативно премахване на образувания в клиника „Estetics & Dermatology“ на д-р Дончо Етугов?

Посетете страницата, в която е поместен нашия ценоразпис, в раздел „цени и промоции“, където може да откриете конкретната цена за всяка една от предлаганите в клиниката ни процедури и терапии. Цената се образува според броя на третираните лезии.

В клиниката ни предлагаме оперативно премахване на образувания във всички области на тялото, а също така и по лицето.

Посетете клиниката ни за предварителна консултация и се информирайте относно най-подходящия метод за отстраняване на конкретното образуваниe по време на преглед от опитен специалист.

Често задавани въпроси за кожните образувания

Кои образувания могат да бъдат премахнати?

Преди да решите да премахнете дадено кожно образувание трябва да се консултирате с дерматолог, който да ви насочи кой е най-подходящият метод.

В „Estetics & Dermatology“ премахваме редица доброкачествени образувания и някои злокачествени такива, когато тяхното третиране е безопасно за организма. Най-разпространените образувания, които отстраняваме са бенки, брадавици и фиброми.

Бенките са често срещани особено при хора с по-светла кожа. Те се образуват от излагането на кожата на директна слънчева светлина.

Повечето бенки са доброкачествени, но има и такива, които могат да бъдат опасни и трябва да се отстранят с хирургическа намеса. Брадавиците са част от групата на човешкия папиломен вирус. Фибромите са доброкачествени кожни израстъци.

Има ли болка и странични ефекти след процедурата?

Наличието на болка зависи от метода за отстраняване на образуванията, който се използва. Ако образуванието позволява отстраняване чрез лазер, то болка има в много редки случаи.

В този случай ще усетите леко изтръпване в третираната зона, а след като процедурата приключи е възможно тя да бъде зачервена и чувствителна за известно време. Ако все пак се налага оперативен метод, то със сигурност ще ви бъде поставена локална упойка.

Това няма да ви позволи да усещате болка. След като упойката премине може да усещате запарване или лек дискомфорт в областта на операцията. Разбира се, това може да варира според пациента и неговият праг на болка.

Въпреки това, много малко хора се оплакват от продължителна болка или дискомфорт. Премахването на кожно образувания не предполага наличието на белези.

Имате нужда от допълнителна информация относно кожните образувания?

Обадете се на тел: +359 885 566 650 за да се свържете с клиника Estetics & Dermatology

Количка (0)

Cart