Плазмо терапия (Platelet Rich Plasma) е иновативен метод, при който се използва собствена обогатена плазма на пациента.

Терапията известна още като „вампирски лифтинг“ , в последните години се превърна в една от най-често използваните натурални процедури за подмладяване.

Това е единствената терапия в естетичната медицина, при която се използват естествените ресурси на организма.

Какво представлява плазмо терапията

Плазмо терапияПлазмо терапията се състои в следното: взема се определено количество венозна кръв от пациента и се центрофугира.

На дъното на епруветката се утаяват тежките клетки като еритроцитите, а над тях остава серум и тромбоцити.

Последните имат способността да отделят биологично активни субстанции и с това се ускоряват възстановителните процеси, кожата се поддържа жизнена и еластична.

Терапията е напълно безопасна и няма противопоказания за пациентите. Терапията предлага напълно естествена, органична и натурална подмладяваща алтернатива с бързи резултати , без алергични и странични реакции.

Тя е напълно съвместима с останалия анти-ейджинг арсенал като ботулинов токсин, хиалуронови филъри, лазери и др.

Плазмо терапия в AestheDerm – ползи и предимства

Най-общо казано плазмо терапията е процедура, при която се използват възстановителните и лечебните свойства на собствената кръв на пациента за стимулация обновлението на кожата.

По този начин се постига максимално естествен анти-ейдж ефект и подобряване на композицията на дермата. Терапията е особено ефективна при първите признаци на стареене, но предлага видими резултати и в по-напреднали стадии.

Терапията е с доста широко приложение и има потенциала да помогне за обновлението на кожата по няколко различни начина. Плазмо терапията допринася за намаляването на бръчките, фините линии и мимическите гънки по лицето.

Тя помага за създаването на естествен обем и прибавя плътност на вече започналата да се отпуска поради възрастта кожа. Освен това има потенциала да спомогне за подобряване на текстурата на кожата и постигането на по-равномерен тен.

Едно подобно въздействие върху кожата, в зависимост от конкретните обстоятелства и нейните конкретни характеристики, може да повлияе и за намаляването на белези от акне.

При всички положения PRP терапията има способността да донесе на пациента озарен и подмладен вид, посредством естествена стимулация. Ефективна е дори при третиране на деликатни зони като околоочния контур и контура на устните.

Освен като анти-ейдж процедура, плазмо терапията намира приложение и за лечение на косопад.

В AestheDerm.eu предлагаме подобрени варианти на процедурата чрез включване на обогатяващи вещества към третирането със собствена плазма, сред които и хиалуронова киселина.

За да разберете дали процедурата е подходяща за вас е най-добре да заповядате на място в клиника „Estetics & Dermatology“ на д-р Дончо Етугов.

След първоначален преглед и консултация ще бъдат обсъдени възможните варианти, които са най-подходящи за вашия случай.

Често задавани въпроси за плазмо терапия

Как да се подготвя преди плазмо терапия?

Преди процедурата трябва да подготвите кожата си като следвате определени препоръки. Не трябва да излагате тялото си на пряка слънчева светлина за няколко дни преди да се подложите на плазмо терапия.

Не е препоръчително да приемате алкохол 2-3 дни преди процедурата и трябва да изчистите тялото си от токсини. В случая се препоръчва здравословно хранене и приема на много течности няколко дни преди интервенцията.

На пациенти, при които се наблюдава остър възпалителен процес на кожата или инфекция на организма не се препоръчва плазмо терапия и вече насрочена такава може да бъде отменена за друга дата.

До 2-3 дни преди да се подложите на процедурата не трябва да се приемат препарати, които разреждат кръвта или са кръвосъсирващи.

Колко процедури са необходими?

Този отговор зависи от това в коя зона на тялото се прилага процедурата. Според областта на приложение можем да преценим колко процедури ще са нужни за най-дълготраен ефект.

Състоянието на кожата също е важен фактор, за да се определи броя процедури и времето между тях. Като най-често срещаният вариант е между 3 и 6 процедури в интервал от 1 месец.

Процедурата може да се извърши отново след 6 месеца, след като се прецени дали първоначалният и ефект е намалял и има нужда от следваща терапия.

Ефективността на метода достига до 80%, като е препоръчително да се подновява след като се забележат признаци на възвръщане на вида на кожата преди процедурата. Консултирайте се с експерт, който ще планира най-подходящият за вас вариант.

Имате нужда от допълнителна информация относно плазмо терапията?

Обадете се на тел: +359 885 566 650 за да се свържете с клиника Estetics & Dermatology

Количка (0)

Cart