Възползвайте се от промо кода "Esdesmr5" за да получите 5% на всички услуги закупени през онлайн магазина

Розацея и третиране на кожата на лицето

РозацеяРозацея е хронично възпаление на кожата на лицето, което може да се дължи на генетични или хормонални причини, на смущения във функциите на стомашно-чревния тракт, на повишена или намалена секреция на жлъчния мехур, дори на ежедневният ни начин на живот. Причините за появяването на розацея не са напълно изяснени.

За ключови фактори се считат увредата на съдовата стена, която води до дилатация на съдовете и кръвен застой и възпаление. Среща се при около 10% от хората.

Заболяването се наблюдава най-често при хора на средна възраст, предимно жени. Повече боледуват хора със светла кожа (от първи и втори фототип). В началото е налице преходен еритем, който в последствие става персистиращ.

Постепенно се появяват трайно разширените кръвоносни съдове – телеангиектазии. Пълната клинична картина завършва с появата на папули и пустули.

Лечението обикновено включва антибиотици, метронидазолови продукти, деривати на азелаиновата киселина.
За съжаление рецидивите са много често срещани при хора страдащи от розацея.

Цени и преглед

Първичен преглед 50 лв
Вторичен преглед 40 лв
Първичен преглед (Д-р Етугов) 70 лв
Вторичен преглед (Д-р Етугов) 50 лв

Първичният преглед се състои от обстоен оглед на кожните изменения, запознаване с налична медицинска документация и провеждане на допълнителни изледвания при необходимост. Диагностичният и терапевтичният подход са индивидуализирани и съобразени с клиничните особености при всеки пациент.

Вторичният преглед се провежда за проследяване динамиката на кожното заболяване, оценка на повлияването му от назначеното лечение и прецезиране необходимостта от допълнителни диагностични и терапевтични мерки.

Лечение на розацея от дерматолог

На първо място, самата диагноза следва да бъде поставена от дерматолог. Затова, ако никога не сте посещавали такъв, заповядайте в клиниката на AestheDerm.eu, където ще може да получите необходимата експертна грижа.

Молим ви да запазите предварително час по телефона или друг удобен за вас начин, за да ви осигурим вниманието на нашите специалисти, когато посетите нашия естетичен и дерматологичен център.

Следва да имате предвид, че розацеята е конкретно медицинско заболяване, за което все още не е установен категоричен лек. Въпреки това обаче има много какво да се направи, така че да се намали дискомфорта на пациента и симптоматиката да се подобри.

В случай, че имате розацея и не предприемете мерки за лечение от дерматолог, рискувате симптомите ви да се влошат и да предизвикат значителни неприятни естетични и здравни промени. Необходимо е да следвате адекватна грижа, предписана ви от опитен специалист, затова не се колебайте да се свържете с нас.

Освен медикаментозна и козметична терапия, в някои случаи е добре да се приложи като част от комплексния подход и ежедневна грижа по отношение на правилната диета и полезните навици, които могат да доведат до подобрение в състоянието.

Затова не се колебайте да попитате дерматолога при прегледа какво допълнително може да направите за контрол на симптомите и дискомфорта от розацеята.

Розацея е един от най-честите проблеми, с които нашите пациенти идват при първите си посещение в „Estetics & Dermatology by dr. Doncho Etugov“. Прилагаме индивидуален подход към всеки дерматологичен казус, затова може да се доверите на опита ни в областта.

Често задавани въпроси за розацея

Кои са симптомите за розацея?

Розацеята е кожно заболяване, което може да се диагностицира сравнително лесно. Симптомите най-често се изразяват в зачервяване на бузите, носа и брадичката при смяна на атмосферната температура.

Силно се обостря през зимните сезони, когато от топла стая излезем навън. Това заболяване по-рядко достига до врата, главата, ушите и гърдите.

Все пак ако това се случи може да се разпознае с наличието на спукани кръвоносни съдове, които понякога се увеличават и подуват. Розацеята може да доведе и до зачервяване и проблеми с очите.

Сред други много специфични и неприятни симптоми на кожното заболяване са боцкане и парене на кожата, подут и зачервен нос през студените дни, уголемяване на порите, суха кожа, нервност в клепачите. Тези симптоми могат да изчезват и да се появяват периодично.

Какви са методите за лечение?

Няма единодушно лечение на розацеята, за това се смята, че това заболяване на може да бъде напълно излекувано. Въпреки това има методи, чрез които да облекчите и намалите появата на симптомите.

Ние, дерматолозити от клиника „Estetics & Dermatology”, препоръчваме да използвате комбинация от методи за лечение, които също да се придружени с ежедневна грижа за кожата и здравословно хранене.

Сред най-разпространените методи за облекчение на появата на симптомите са терапия с медицинска козметика, антибиотици, лазерна терапия. Ако имате проблеми с очите може да добавите към терапията и капки за очи. Лзарената терапия е иновативно решение за борба с розацеята.

Чрез тази процедура се използва импулсна светлина, която свива кръвоносните съдове. Този метод е безболезнен и все по-предпочитан.

Имате нужда от допълнителна информация относно розацеята?

Обадете се на тел: +359 885 566 650 за да се свържете с клиника Estetics & Dermatology

Количка (0)

Cart