Възползвайте се от промо кода "Esdesmr5" за да получите 5% на всички услуги закупени през онлайн магазина

Дерматовенерология

Дерматовенерология – този сложен термин обединява науката, която се занимава с диагностика и лечение на кожни и венерически болести. Това са едни от най-неприятните заболявания, защото наличието им е много видимо и трудно може да се скрие. Много хора, които страдат от акне например или друго кожно заболяване, са обект на подигравки и дискриминация.

До кога ще позволявате на обществото да ви определя според кожните или венерически заболявания? Акнето и розацеята например са дерматологични състояния, които са често срещани и много хора се срамуват от тях, защото не са добре приети. Време е това да приключи и да вземете мерки за облекчаването на симптоми причинени от дерматологичните заболявания.

Върнете здравият вида на кожата си

ДерматовенерологияВ нашата клиника се предлага облекчаване на симптомите на редица кожни заболявания чрез иновативни техники. Борбата с псориазисът, хиперпигментацията, акнето и розацеята вече е възможна. Върнете си самочувствието след като се подложите на някоя от нашите процедури. Те са безболезнен начин да придадете на кожата си здрав и красив вид.

Акнето е едно от най-разпространените кожни заболявания. То не се среща само при тийнейджърите и често е резултат от воденето на нездравословен и стресов начин на живот. В тези случаи, акнето се наблюдава при жени над 25 години. В нашата клиника се извършва първичен преглед, който да изясни индивидуалното клинично състояние на клиента. Вторичния преглед проследява ефекта от назначеното лечение.

Псориазисът е друго неприятно дерматологично заболяване, което най-често се наследява. Въпреки че, няма метод, който води до пълно излекуване, има много начини, чрез които да облекчите симптомите на заболяването. След направен преглед, специалистите назначават лечение, чрез медицински кремове, фототерапия или биологична терапия.

Много от съвременните жени се сблъскват с проблеми на кожата известни като хиперпигментация. Това състояние е на лице, когато има свръхпроизводство на меланин. По време на назначения първичен преглед нашите дерматолози ще определят състоянието на кожата и ще назначат подходящо лечение. По време на вторичния преглед се проследява ефективността на лечението и дали има нужда то да бъде продължено.

Розацеята е още известна като студова алергия и се проявява най-вече през студените дни. Засегнатите зони могат да се третират с медицинска козметика или с лазерна терапия.

Как да се грижите за кожата си

Експертите от клиниката „Estetics & Dermatology” на д-р Дончо Етугов препоръчват грижата за кожата да е съобразена с нейните особености. Ако има наличие на дерматологичен проблем той трябва да се вземе под внимание и да бъде назначено правилното лечение. Храната, която приемаме е много важна за състоянието на кожата ни. Препоръчва се приема на храна богата на витамини и минерали и достатъчна хидратация.

Често задавани въпроси за дерматовенерология

Какви диагностични методи се използват в дерматовенерологията?

Кожните заболявания са много забележими и това помага за тяхното диагностициране.

Въпреки това, дерматологът трябва да извърши обстоен преглед на пациента, за да прецени какъв е видът на кожното или венерическо заболява, за да назначи подходящо лечение.

Симптомите на кожните болести в голяма степен се различават и диагностицирането им не може да бъде объркано. Много често се прилагат тестове на кръвта и урината на пациента за да се определи причината за появата на заболяването.

В лечението могат да се използват различни методи според степента на заболяването. Всяко кожно заболяване може да има различна реакция към препаратите, с които се третира. Важно е да се отбележи, ако пациента проявява алергични реакции към някой от методите на лечение.

Мога ли да получа диагноза от дерматолог, ако се съмнявам за наличието на венерическа болест?

Дерматологът е специалист не само по кожните болести, но и по венерическите заболявания. Това са изключително неприятни състояния, които се предават по полов път.

Процедурата по диагностициране на венерическите заболявания е дискомфортна, защото се налага изследване на гениталната област на пациента.

Ако има наличие на обриви и зачервявания, то трябва да се вземе ДНК проба, която ще покаже какво е заболяването.

Ако имате симптоми като дискомфорт в зоната на гениталиите като сърбеж или парене, то задължително посетете дерматолог, който да определи състоянието ви и да предпише нужното лечение. В този период е забранено да осъществявате сексуален контакт, за да не заразите и други хора.

Имате нужда от допълнителна информация относно дерматовенерологията?

Обадете се на тел: +359 885 566 650 за да се свържете с клиника Estetics & Dermatology

Количка (0)

Cart