Възползвайте се от промо кода "Esdesmr5" за да получите 5% на всички услуги закупени през онлайн магазина

Нехирургично лечение на косопад

Видове нехирургично лечение на косопад

Нехирургическо лечение на косопадМедикаментозна терапия: Локален миноксидил 2-5 % и орален Финастерид 1 mg за мъже и 2,5-5 mg за жени са единствените медикамента одобрени от FDA.

Мезотерапия: Представлява многократно интрадермално инжектиране в скалпа на коктейл от аминокиселини, витамини, микроелементи, антиоксиданти, биомиметични пептиди с цел увеличаване на кръвоснабдяването на скалпа, повишаване на клетъчната пролиферация на космените фоликули и стимулиране на космения растеж. Препоръчват се няколко сесии през интервал от 2 седмици.

Филър за коса – Филърът за коса е комплекс от хиалуронова киселина и 7 биомиметични пептида, който стимулира растежа на коса и се грижи за здравето на скалпа.

Той подпомага циркулацията на кръв в скалпа и ревитализира космения фоликул. Предизвиква растеж на коса чрез увеличаване на размера на космения фоликул и спира загубата на коса.

Косъмът прораства на 15-тия ден след процедурата. За постигане на оптимален видим резултат са необходими минимум 4 процедури (1 процедура през 2 седмици).

Комбинирана терапия – Обикновено съчетанието на няколко терапевтични възможности води до най-добри резултати.

Често задавани въпроси за косопада

Какви са предимствата на мезотерапията в борбата с косопада?

Първото и най-важно предимство на мезотерапията е, че е нехирургично лечение на косопада. Тя се извършва чрез инжектиране на аминокиселини, витамини и нуклеинови киселини в скалпа.

Това стимулира благоприятно мезодерама. Мезотерапията доставя нужните вещества на космения фоликул и също така се явява ефективен метод за подобряване на кръвообращението в скалпа, което път от своя страна стимулира растежа.

За тази терапия е важно да се знае, че трябва да бъде комплексен и продължителен процес. Често след първата процедура пациентите на забелязват промяна. Дерматолозите препоръчват да се осъществява няколко процедури през интервал от 2-3 седмици.

Резултатите от терапията започват да се наблюдават до 2 месеца след процедурите. Мезотерапията има над 80% ефективност.

Какви витамини трябва да приемам, когато се боря с косопада?

За лечението на кожни заболявания или косопад е важно да се приемат голямо количество витамини чрез храната или чрез хранителни добавки.

От многото полезни витамини, най-голямо значение за здравината на косата имат витамин А, витамините от група В, витамин Е и F.

Тези витамини са полезни като допълнение към лечението на косопада, защото увеличават устойчивостта на косъма. Също помагат за преноса на полезни вещества до скалпа и подобряват кръвообращението в тази област.

Освен витамини може да приемате и допълнително количество от минералите цинк, селен и желязо, които са разпространение много сред дамите, които искат да придадат на косата си здравина и блясък.

Те имат укрепващо косъма действие и сложат като естествени антиоксиданти. Приемът на тези вещества няма да излекува косопада ви, но ще направи косата ви по-здрава.

Имате нужда от допълнителна информация относно косапада?

Обадете се на тел: +359 885 566 650 за да се свържете с клиника Estetics & Dermatology

Количка (0)

Cart