Какво е мезотерапия?

МезотерапияМезотерапия – в тесния смисъл на думата мезотерапията представлява метод, при който с помощта на фина игла в кожата се въвеждат активни вещества, растежни фактори, ензими и др.

Мезотерапия с хиалуронова киселина се прилага най-често на лицето, шията, деколтето и ръцете. Хиалуроновата киселина не е кръстосано свързана, а е свързана с глицерол, което позволява задържането на повезе вода, а с това се постига и дълбока хидратация на кожата. Чрез тази процедура се постига хидратиране на кожата, корекция на фините бръчки, биоревитализация и стягане на кожата.

Мезотерапия против образуването на пигментации блокира ензима тирозиназа, който е необходим за меланообразуването. По-този начин се потиска ендогенното образуване на пигменти. Използва се както за лечение на съществуващи пигментации, така и като превенция за образуването на нови такива.

Мезотерапията против косопад има за цел да подсили косъма. Тя съдържа необходимите за космения растеж витамини и минерали. Прави косъма по-устойчив на външни въздействия и редуцира косопада.

Мезотерапия с липолитични ензими е показана при желание за редукция на мастните депа. Липолитичните ензими атакуват мембраната на мастните клетки (адипоцитите) и я разрушават.

За по-добри резултати този тип мезотерапия се комбинира с апарата Venus Legacy, използва се силата на вакуума, при което адипоцитите се раздробяват на малки капки, които в такива размери могат да се отстранят чрез лимфната система. Най-често се използва за корекция на двойна брадичка, в областта на корема и паласките.

Защо да изберете мезотерапия от AestheDerm

Максимално неинвазивната процедура служи за справяне с различни козметични проблеми, чрез инжектирането на активни компоненти, които подпомагат естественото справяне на кожата с проблема.

Мазането на кремове никога не е било достатъчно, тъй като те не проникват в необходимата дълбочина. Този недостатък се преодолява именно чрез подобни процедури, които осигуряват достатъчно дълбоко проникване и стимулиране на положителна промяна отвътре навън.

В лицето на дерматолозите от клиника „Estetics & Dermatology“, начело с д-р Дончо Етугов ще откриете истински професионалисти, които прилагат с лекота дългогодишния си опит и дълбоките си медицински познания в сферата.

Естетиката и дерматологията са пряко свързани, а науката е в основата на всеки подход на клиниката, независимо коя е конкретната процедура, към която се насочвате.

Затова може да имате доверие в качеството на услугите и грижата, които ще получите в центъра, още при първия преглед за консултация, през извършване на самата процедура и до следпроцедурните прегледи за установяване резултатите и развитието след прилагането на конкретната естетична техника.

Друго предимство, което получавате в AestheDerm.eu е добрата цена на всяка една от предлаганите процедури, независимо дали става въпрос за процедури за коса и скалп, анти-ейдж техники, процедури за стягане, контуриране, премахване на мазнини или подхранване на кожата, както е при мезотерапията.

Разгледайте ценоразписа, който е достъпен на нашия сайт – там може да се запознаете с предлаганите към момента мезотерапии. Тук може да избирате измежду мезотерапия за пигментни петна, акне, за областта около очите, за целулит, за коса, лице, шия и деколте, мезотерапия при косопад, стягаща мезотерапия за разграждане на мазнините, плазмена мезотерапия и други подобни.

Често задавани въпроси

Кои козметични проблеми могат да се лекуват с мезотерапия?

Мезотерапията се препоръчва за отстраняването на редица козметични проблеми и подмладяване на кожата. Тя има благоприятен ефект върху появата на бръчки, като хидратира кожата.

Процедурата прави кожата на лицето по-еластична, което не позволява появата на бръчки и изглажда вече съществуващите фини линии. Мозотерапията също се използва против образуването на пигментни петна по кожата и лечение на вече съществуващи такива.

Мезотерапията на „Estetics & Dermatology“ се използва и в борбата срещу косопада, като заздравява косъма и го прави по-устойчив на външни въздействия.

Тя има благоприятен ефект и върху лечението на целулита, като го атакува директно и намалява мазнините в третираните области. Може да се използва за премахването на двойна брадичка, паласките и оформянето на бедрата.

Колко процедури и през какъв период се правят?

Важно е да се отбележи, че мезотарапията не е единична процедура и за постигане на желаните ефекти тя трябва да бъде повторена няколко пъти.

Това зависи от целта, с която започвате процедурата. Ако целите постигането на антиейдж ефект и хидратация на кожата на лицето трябва да се подложите на 4-5 интервенции през период от 20 дни до месец.

При отстраняване на пигментни петна мезотерапията се прилага между 2 и 3 пъти през 3 седмици или месец. Ако искате да коригиране областите с целулит в тялото, е препоръчително да се извършват 6 процедури през 20 дни.

Трябва да отбележим, че при всеки периода за допълнителни интервенции е строго индивидуална. Препоръчително е през няколко месеци, до веднъж годишно процедурите да се повтарят.

Имате нужда от допълнителна информация относно мезотерапията?

Обадете се на тел: +359 885 566 650 за да се свържете с клиника Estetics & Dermatology

Количка (0)

Cart