Процедура за коса и скалп

Процедурите за коса и скалп са начин за подобряване на здравето и външния вид на косата и скалпа. Те се правят след различни видове заболявания или увреждания на здравината на скалпа и гъстотата на косата.

Използването на този вид процедури при нужда води до видимо подобряване на вида и симптоматиката на различните състояния и повишаване на самочувствието.

Какви състояния лекуват процедурите за коса и скалп

Заболяванията и различните проблеми с косата и скалпа могат да се случат, както при мъже, така и при жени. Те могат да са породени от самостоятелен проблем или заболяване или да са симптом на общо заболяване на организма.

Процедури за подпомагане здравето на косата и лечение на скалпа се правят най-често при различни заболявания и състояния на скалпа и косата, за нехирургично лечение на косопад и при трансплантация на коса.

Процедурите, свързани с различните заболявания на скалпа и косата се правят с цел лечение и облекчаване на симптомите на дадено медицинско състояние, представляващо проблем за здравето и самочувствието на хората.

Заболяванията на косата и скалпа могат да бъдат вродени, придобити, локализирани или генерализирани. За тях са характерни, определени симптоми, изискващи правилно и навременно лечение.

Част от по-често срещаните заболявания на скалпа и косата са себореен дерматит и пърхот, псориазис на скалпа, фоликулит и косопад.

Себорейният дерматит и пърхота са сходни състояния, при които е налично хронично възпаление на местата, богати на мастни жлези – скалпа, ушите, гръдния кош. За себорейноия дерматит е характерно зачервяване на засегнатите места, сърбеж, лющене под формата на мазни жълтеникави люспи. Състоянието засяга както мъже, така и жени и е изключитено неприятно.

Лечението му се изразява с различни противогъбични, противовъзпалителни, кератолитични средства и редовни процедури, поддържащи лечението и здравето на косата и скалпа.

Псориазисът на скалпа е имунно, рецидивиращо заболяване, засягащо 1-3% от популацията. Най-често се наблюдава на скалпа при мъже и жени, а симптомите му са сърбеж, зачервяване, люспи по скалпа, а при по тежки случаи – силен косопад. Може да се появи в тилната област или по целия скалп.

Състоянието не може да бъде напълно излекувано, но се контролира успешно чрез различни процедури – фототерапия, лазерна терапия, криотерапия и други иновативни методи.

Фоликулитът е възпалени на космените фоликули, при което по скалпа се появяват малки сърбящи папули и пустули (гнойни пъпки), зачервяване и корички по кожата. Затлъстяването, диабетът, имунните промени и предшестващи увреждания на кожата са фактори, предразполагащи към появата му.

Косопадът може да бъде различни видове и да се появи в различни части на главата . Случва се както при мъже, така и при жени и води до трайни проблеми със самочувствието, ако не се третира.

Нехирургичните методи за лечение на косопад са няколко и се избират спрямо индивидуалния случаи и желания на пациента. Може да се избере подход с медикаментозна терапия , мезотерапия, да се постави филър за коса, стимулиращ растежа на косата и грижещ се за скалпа или да се приложи комбинация от различните методи.

Присаждането (трансплантацията) на коса е един от търсените и популярните методи за решаване на проблеми с косопад и оплешивяване и е особено предпочитан от мъжете при проблеми с косата и гъстотата ѝ.

През годините техниките за присаждане на коса стават все по-развити, в нашата клиника „Estetics & Dermatology“ използваме метод, при който взимаме фоликулярни единици от зони, незасегнати от оплешивяване и ги присдаждаме една по една в проблемните зони с оплешивяване. Така трайно и бързо решаваме вашия проблем по възможно най-сигурния и добър начин.

Защо да ни се доверите

Ние работим с доказали се във времето технологии и апаратури, използваме най-модерните средства и процедури за коса и скалп за решаване на различни проблеми.

Комфортът и видимите резултати на всеки клиент са важни за вас и затова се стараем работата ни да отговаря на очакванията ви.

Може да разгледате различните процедури, които предлагаме на нашия сайт AestheDerm.eu. или да се свържете с нас по телефон или имейл за информация или консултация.

Имате нужда от още информация относно процедурите за коса и скалп?

Обадете се на тел: +359 885 566 650 за да се свържете с клиника Estetics & Dermatology

Количка (0)

Cart