Антицелулитни процедури и борба с целулита

Антицелулитни процедури

Днес за борба с целулита и като цяло антицелулитни процедури се срещат почти навсякъде. Целулитът е един от най-неприятните и упорити проблеми, който засяга 80-90% от жените и може сериозно да навреди на самочувствието и увереността на жената.

Той се появява в резултат на забавена циркулация на лимфната течност и нарушения в клетъчния метаболизъм, което води до задържане на токсини. В следствие на тези процеси в подкожния мастен слой се натрупват мазнини, които се изтикват в горния слой на кожата и придават познатия неравен вид на „портокаловата кожа“.

Наднорменото тегло е значителен фактор за появата на целулит, поради голямото количество подкожни мазнини. За съжаление обаче всяка жена е застрашена от този проблем, независимо от теглото и типа на тялото ѝ.

Всеки проблем има своето решение и не бива да се отчайвате, тъй като с известни усилия и след прилагане на определени процедури можете успешно да се преборите с целулита.

Кои са най-успешните антицелулитни процедури

Много са факторите в начина на живот, които могат да доведат до появата на целулит, а борбата с него изисква постоянство, тъй като е изключително упорит проблем.

Целулитът може да се образува в следствие на хормонални проблеми, неправилно хранене и липса на движение, което ограничава кръвообращението и изгарянето на подкожни мазнини.

Най-добрият подход е да ограничите самата поява на целулит като спазвате здравословен начин на живот. Ако той все пак упорито си проправя път през кожата ви, можете да разчитате на професионална козметична помощ.

Превенция и борба с целулита

Винаги най-добрият вариант е да предотвратим появата на проблема с по-малко усилия, отколкото ще бъдат необходими за премахването му след като се появи.

В случая с целулита превенцията включва правилно хранене, хидратация на кожата и прием на достатъчно течности, както и редовна физическа активност.

Спортът подобрява кръвообращението и помага с изгарянето на излишните мазнини, които биха се натрупали под формата на целулит, но в много случаи не е достатъчен.

Козметика или антицелулитни процедури

Дори активно спортуващите жени невинаги се радват на гладка кожа. Целулитът се влияе от естрогена, наличен в женското тяло, затова може да бъде наистина упорит и неизбежен.

В такъв случай професионалната помощ е безценна.

На пазара се предлага изобилие от кремове и лосиони против целулит, които целят да подпомогнат стопяването на мазнините. В общия случай обаче ако има положителен ефект, той е породен от подобреното кръвообращение при нанасянето на лосионите.

Обикновено ефектите от анти-целулитната козметика са минимални и краткотрайни.

Мезотерапия

Мезотерапията е най-неинвазивния вид козметична процедура срещу целулит с видим и дълготраен ефект. Мезотерапията е различна от мезо конци!

При нея се използва фина игла, която вкарва под кожата ензими, активни вещества, витамини и медикаменти, които действат върху кожата и подкожния мастен слой.

Резултатите от мезотерапия за тяло, освен премахването на подкожни мазнини, са и цялостното оформяне и скулптриране на тялото и повдигане на кожата.

Радиочестотен лифтинг за борба с целулита

Фракционният радиочестотен лифтинг е една от най-съвременните технологии за стягане и подмладяване на кожата. Тя обработва подкожната мастна тъкан и отстранява натрупаните мазнини, които причиняват целулита.

Високите температури при радиочестотния лифтинг стимулират производството на колаген и кожата по естествен начин става по-стегната и гладка.

Липосукция

Липосукция е сред инвазивните козметични процедури за премахване на излишни упорити мазнини.

При този подход тялото се моделира като се извличат мазнините през микроскопични разрези. При него има известен период на възстановяване (освен ако не се използва процедура BodyTite) и стягане на кожата, след което тялото може да изглежда значително по-добре и да си върнете непоклатимата увереност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Количка (0)

Cart