Възползвайте се от промо кода "Esdesmr5" за да получите 5% на всички услуги закупени през онлайн магазина

Мезо конци и лифтинг конци – ХИТ процедура

Мезо и лифтинг конциЛифтингът с конци е естетична медицинска процедура, с която се постига повдигане и контуриране на отпуснатите зони на лицето и тялото, без да е необходима обща анестезия и намесата на скалпел.

В клиника „Estetics & Dermatology“ можете да се възползвате от неограничените възможности за корекции с мезо и лифтинг конци.

Поставянето на лифтинг конци е безопасна неинвазивна алтернатива на оперативния фейслифт, докато мезо конците, чрез специалните си свойства – уплътняват кожата.

Тред-лифтингът е медицинска процедура, която има за цел да скулптурира и повдигне лицето и/или тялото. Като за целта се използват специално разработени лифтинг или мезо конци.

Кой е подходящ за лифтинг конци?

Пациентите, подходящи са лифтинг с конци са такива с добро общо състояние, обикновено между 30 и 60 г възраст, които искат да скрият признаците на стареене и да придобият по-свеж и хармоничен вид.

Лифтингът с конци е особено подходяща безопасна алтернатива за всички, които по медицински показания не могат да си направят оперативен фейслифт – заболявния, алергии, проблеми с общата анестезия и др.

Как действат мезо конците?

Мезо концитеЧрез поставянето на тънки, разградими конци под кожата, можем да „променим мястото й“ и да я препозиционираме.

Тези невидими за околните конци карат организма ни да произвежда колаген в областта, където са поставени.

Последният придава по-младежки вид на лицето и подобрява качеството на кожата – тя става по-еластична и сияйна. След поставянето на конци кожата изглежда по-стегната и структурирана.

Около година по-късно този ефект започва да намалява заедно с резорбцията на самия конец. Ефектът на подмладяване и освежаване на лицето се запазва до три или повече години след поставянето на мезо или лифтинг конци.

Каква е процедурата по поставянето на лифтинг конци и мезо конци?

Поставянето на лифтинг конци или мезо конци отнема около 45-60 минути, като след това можете да се върнете веднага към обичайните за ежедневието си дейности.

Процедурата е с различни материали и техники за различните области, в които би могла да се извърши, като основните стъпки са еднакви, а именно:

 • След настаняването Ви в лекарския кабинет, зоната, която ще се третира се разчертава по специална схема, кожата ще бъде почистена с дезинфектант и ще се извърши обезболяване;
 • Конците се поставят с помощта на тънки канюли, под кожата;
 • След поставянето им, канюлите се премахват. Можете да усещате опън или лек натиск на мястото на поставянето им;
 • Следва позициониране на вече поставените конци и финална обработка на третираната област;
 • След няколко минути можете да се върнете към ежедневните си задължения.

Кои области могат да бъдт третирани с конци?

Следните области са подходящи и най-често биват третирани с конци:

 • Областта на долната челюст;
 • Вежди;
 • Под и около очите;
 • Чело;
 • Бузи;
 • Шия;
 • Ръце (мишници);
 • Бедра;
 • Седалище – за повдигане и оформяне;
 • Корем – за оформяне и стягане на кожата;
 • Колене – за стягане на кожата;
 • За подрязване на назоламбиали;
 • Корекция на нос с конци;
 • Бюст – за повдигане и оформяне и стягане. Особено след бременност или отслабване.

Има ли рискове и странични ефекти при слагането на лифтинг конци?

МезоконциПоставянето на лифтинг конци или мезо конци се смята за процедура с нисък риск за странични ефекти или усложнения.

Не е изключено след процедурата да усещате парене, подуване, болка на мястото, където минава конеца или да има посиняване (хематом).

Понякога в първите дни след поставянето им кожата е неравна, като се „изглажда“ в следващите 7 до 10 дни.

Усложнения, които биха могли да възникнат: алергична реакция към материала, от който са произведени или от обезболяващият и антисептичен агенти, кървене или образуване на хематоми, миграция на конец от мястото на поставянето му, силна болка от страната на поставяне в следствие на прекалено стегнато поставяне, инфекция.

Най-важното е да намерите добре обучен, опитен лекар, който да постави безопасно и ефективно конците, за да бъдат сведени страничните ефекти до минимум.

Какво е времето за възстановяване и кога е видим ефектът?

Времето за възстановяване след поставяне на мезо конци или лифтинг конци е минимално.

Веднага след поставянето на мезо или лифтинг конци можете да се върнете към обичайните си дневни активности, като в първите дни се спазват препоръки, свързани с почистването и грижата за лицето, начина на спане през нощта, спортуването и СПА-процедурите.

Резултатите са видими веднага след поставянето им, като след няколко седмици до месец стават още по-забележими. Трябва да се отбележи, че тези резултати не са постоянни.

Те траят от 1 до 3 години, т.к. повечето конци се абсорбират в тъканите, в които са поставени. За да се постигне оптимален ефект, е препоръчително поставянето на лифтинг или мезо конци да се комбинира с друг вид анти-ейдж процедури.

В клиника Estetics & Dermatology работим с водещите марки и видове конци, като избора за приложение зависи от индикацията за всеки конкретен пациент:

Silhouette Soft™ – повече за бранда (en)
Lead Fine Lift ™ (LFL) – повече за бранда (bg)
Aptos – повече за бранда (en)
BIJOU – повече за бранда (bg)

Често задавани въпроси за мезо конците

Какви са предимствата на мезо и лифтинг конците пред други подобни процедури?

Мезо конците са изработени от полидиоксанон, което е биоразградим и стерилен материал.

Конците се разграждат до вода и въглероден диоксид между 180 и 240 ден, което помага на кожата да ги елиминира чрез естествения метаболизъм на тъканите. Процедурата не води до белези, хематоми и синини.

Също така не се изисква поставянето на локална анестезия, защото това е безболезнен и малко травматичен метод за стягане на кожата.

Реакцията на кожата след поставянето на мезо и лифтинг конците е почти нулева и не причинява неприятни странични ефекти. Процедурата може да се комбинира с други подобни на нея, които да засилят ефекта на еластичната и гладка кожа.

В какви случаи не се препоръчва поставянето на мезо и лифтинг конци?

Има някои ситуации и състояния, които са противопоказни за поставянето на мезо и лифтинг конци.

Сред тези с най-голямо значение се отнасят бременност, кърмене, психични разстройства на пациента, автоимунни заболявания, ракови заболявания, влошени хронични заболявания, наличие на инфекции след други интервенции.

Въпреки че, поставянето на конците на причинява белези по кожата, някои експерти посочват хората, които са предразположени към образуването на белези по кожата да се въздържат от процедурата.

Приемането на някои медикаменти и проблеми със съсирването на кръвта също може да е противопоказно, за това се консултирайте с вашия лекар преди да предприемете процедура за поставянето на конците.

Ако сте били подложени на друга подобна процедура наскоро, също не е препоръчително да предприемате тази интервенция.

Имате нужда от допълнителна информация относно мезо и лифтинг конците?

Обадете се на тел: +359 885 566 650 за да се свържете с клиника Estetics & Dermatology

Количка (0)

Cart