Липосукция на корема – проучване

Липосукция на корема

Промените във външния вид са неизбежни с напредването на възрастта. Поддържането на добро здраве и визия зависи от самодисциплината на всеки един от нас – как се храним, колко редовно се движим, обръщаме ли достатъчно внимание на здравословните си проблеми.

В някои случаи обаче може да изглежда така, сякаш сме безпомощни. На колкото и диети да се подложим, през колкото и видове тренировки да преминем, резултатите не ни задоволяват – подкожните мазнини си остават и не изглежда така, че можем да се отървем от тях.

Изход от тази привидно задънена улица има. Решението, към което бихте могли да се насочите, е липосукцията. В тази публикация ще се занимаем именно с тази козметична процедура – в кои случаи е препоръчително да прибегнете към липосукция на корема, как точно се извършва, какви видове липосукция има и какви са цените.

Какво представлява липосукцията на корем

Липосукцията е процедура за отстраняване на мазнини по тялото. Това, което е важно да споменем (а и неслучайно го правим още в началото), е, че този вид пластична операция няма за цел да редуцира теглото, а единствено да премахне упоритата подкожна мастна тъкан. Не бива да се подвеждате, че това е начин да се отървете от излишните килограми.

Друго, което е необходимо да знаете, е, че липосукцията не е метод за отстраняване на отпусналата се кожа след отслабване. Единственият случай, при който тя е приложима, е натрупването на мастна тъкан.

Тези от вас, които са решили да се подложат на липосукция на корема например, трябва да имат предвид няколко фактора. Въпреки че споменахме в началото възрастта като причина за промяна на вида на кожата, липосукцията не е предназначена за хора, които са в много напреднала възраст.

Ако страдате от заболявания, свързани с имунната или сърдечно-съдовата система, не трябва да се подлагате на липосукция.

Видове липосукция на корема

Въпреки че тази козметична операция най-често е асоциирана с хирургическа намеса, постоянните иновации в съвременните технологии предлагат и други методи, които са изключително ефективни.

Освен класическия метод, който е най-често прилаган и при който в мазнините се вкарва течност, за да могат да бъдат изсмукани по-лесно, има и липосукция с ултразвук. Ултразвукът се използва за зони, където има повече съединителна тъкан. Той разрушава мастните клетки, като така ги прави по-лесни за изсмукване.

Използването на лазер за липосукция също е друг ефективен метод за отстраняване на мастна тъкан. Лазерът нагрява мазнините и ги стопява, а нагряването може да има и стимулиращ ефект върху синтеза на колаген – основен градивен протеин на кожата.

Друг алтернативен метод е чрез използването на вибрация. Иглата, която изсмуква мазнините, вибрира и разрушава мастната тъкан. Този вид липосукция гарантира по-голяма прецизност и е подходяща за тези от вас, които не се подлагат за първи път на такава процедура.

Какви са цените

Повечето клиники за козметични процедури определят цената след консултация. Цената може да варира в зависимост от метода, на който решите да се спрете, и областите на тялото, които искате да бъдат третирани.

По време на консултацията ще разберете не само какви са цените, но и подробно ще ви бъде обяснено какви са рисковете, колко дълъг е възстановителния процес, колко трайни са резултатите, какво трябва да правите след операцията и ще получите отговор на всеки ваш въпрос, за да можете да вземете правилното решение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Количка (0)

Cart