Хайфу (HIFU) технологията на бъдещето – революционен метод за неоперативен лифтинг

HIFUHIFU SMAS LIfting ХайФу e иновативна процедура, посредством микрофокусиран ултразвук с висока интензивност за неоперативен лифтинг на лице и шия.

Технологията е известна под името „Хай Фу“ от английското съкращение HIFU (High Intensity Focused Ultrasound).

С помощта на „Хай Фу“ прецизно фокусирана , фракционирана ултразвукова енергия прониква дълбоко в кожата, без да нарушава нейния повърхностен слой и в резултат предизвиква стягане и уплътняване на кожата на лицето и шията.

 • Стягане и подмладяване на кожата
 • Неинвазивен лифтинг на лице и тяло

За разлика от другите устройства за стягане и подмладяване на кожата като лазери, радиочестоти и IPL, които въздействат на различните слоеве на кожата, „Хай Фу“ технологията достига много по дълбоко – до повърхностния мускулен апоневротичен слой, известен като SMAS.

Той е изграден от колагенови и еластинови влакна и образно може да бъде сравнен с рамка, поддържаща меките тъкани на лицето.

С течение на времето колагенът в SMAS слоя намалява, в резултат на което кожата увисва и се образуват бръчки и гънки. Ето защо, за да се получи ефективен лифтинг на кожата, трябва да се въздейства върху колагеновите влакна на ниво SMAS.

Ултразвуковата енергия преминава през кожата и подкожната мастна съединителна тъкан без да ги уврежда и осигурява незабавно опъване на кожата на лицето като след хирургическа намеса.

Термокоагулацията предизвиква уплътняване на разтегнатите с възрастта колагенови влакна и осигурява лифтинга на всички слоеве на меките тъкани на лицето.

След 3 до 6 месеца, които са необходими за образуване на нова колагенова матрица, неоперативният HIFU лифтинг на лицето достига своя максимум.

Лифтинг ефектът от процедурата трае до 2 години, в зависимост от индивидуалната продължителност на ефекта.

Показанияза „HIFU”– неоперативен SMAS лифтинг:

 • промени свързани с възрастта
 • двойна брадичката
 • загуба контура на скулите
 • отпускане на кожата под брадичката и в областта на шията
 • загуба на контура на лицето, на контура на долната челюст
 • задълбочаване на назолабиалните гънки
 • увисване ъглите на устата
 • отпускане на вежди и клепачи
 • гравитационна птоза (отпускане) на лицето

Какви са предимствата на хайфу процедурите

HIFU е едно от най-мощните лифтинг средства, представляващи безопасна алтернатива на оперативния хирургичен лифтинг.

Чрез него се таргетират мастните слоеве на кожата в дълбочина. Микрофокусираният ултразвук достига именно до същия слой на кожата, който се обработва при оперативно повдигане.

Микронараняванията, които се извършват по време на процедурата задействат масова стимулация и увеличаване на производството на колаген.

В резултат на това се получава не само по-чист и стегнат контур, но се осигурява процес на подмладяване и заглаждане на бръчици в дългосрочен аспект.

Освен всичко останало, преценката на цената на услугата спрямо получените след процедурата резултати води до извода, че HIFU е доста изгоден естетичен метод за обновяване красотата на кожата. Нашата хайфу лифтинг цена може да видите в ценоразписа на AestheDerm.eu

Хайфу странични ефекти – има ли повод за притеснение

Макар и минимално инвазивна, всяка естетична процедура може да доведе до странични ефекти, тъй като все пак става въпрос за конкретно въздействие на интрадермално ниво.

За максималното им избягване, доколкото това зависи от начина на прилагане на метода, е важно винаги да разчитате за изпълнението им само на опитни експерти, каквито може да откриете в лицето на специалистите от „Estetics & Dermatology by dr. Doncho Etugov“.

Един от нередките наблюдавани ефекти е появата на зачервявания и петънца при по-чувствителни и предразположени към раздразнения кожи. Ефектът не е постоянен и обичайно отшумява няколко часа след терапията. Изключително рядко се наблюдава по-дълготрайна хиперпигментация на третираната кожа.

Рядко се наблюдава подуване и оток след процедурата, но всяка кожа е различна и такъв ефект е възможен. Обикновено отшумява за няколко дни, след които може да се насладите на резултата от визуално върнатото назад време в третираните зони.

Често задавани въпроси за Хайфу(HIFU)

За кого е подходяща процедурата?

Тази иновативна процедура е подходяща за мъже и жени над 30 години, които забелязват първите признаци на стареене на кожата и искат да ги предотвратят.

При тях се наблюдава леко отпускане на кожата, което все още не е подходящо да бъде третирано с хирургически лифтинг. Процедурата е подходяща за хора, които търсят видим резултат на подмладяване като стегнат кожата си.

Като първи знаци за отпускане може да се смятат по-ниско стоящите клепачи и вежди. Чрез процедурата кожата се издърпва и веждите се повдигат, а клепачите стават еластични отново.

Хайфу интервенцията е подходяща за хора, които искат да по-стигнат по-младежки вид като се подложат на безкръвна и безболезнена процедура, без да се налага поставянето на локална анестезия.

Наблюдават ли се странични ефекти след процедурата?

Не се наблюдават сериозни странични ефекти след интервенцията. По-леки странични ефекти като зачервяване на кожата или подуване могат да се наблюдава при пациенти с по-чувствителна кожа.

В тези случаи реакцията отшумява за период от няколко часа до няколко дни след процедурата. В повечето случаи подобни ефекти могат да се наблюдават около по-нежните зони, на които се извършва процедурата, като например клепачите и зоната около очите.

В следствие от термичната обработка кожата около тези области на лицето може да е зачервена. Имайте в предвид, че след подобна интервенция, кожата е много чувствителна и не трябва да я пипате.

Дори и да се появи наличие на някоя от изброените реакции, място за притеснение няма, защото те са леки и минават бързо.

Имате нужда от допълнителна информация относно Хайфу (HIFU)?

Обадете се на тел: +359 885 566 650 за да се свържете с клиника Estetics & Dermatology

Количка (0)

Cart