Възползвайте се от промо кода "Esdesmr5" за да получите 5% на всички услуги закупени през онлайн магазина

Неоперативен лифтинг на лице – повече опции

Неоперативен лифтинг на лицето

Неоперативен лифтинг на лице е комбинация от минимално инвазивни и нехирургични процедури, предназначени да подмладят и освежат външния вид без да е необходима социална изолация и дълго възстановяване от оперативните процедури.

В клиника „Estetics & Dermatology” се предлагат комбинация от неинвазивни апаратни процедури от най-ново поколение за стягане и повдигане на кожата на лицето по неоперативен начин.

Неоперативен лифтинг на лице с HIFU

В търсене на неинвазивни процедури за неоперативен фейслифт през 2008 г. се появява високоинтензивен фокусиран ултразвук HIFU в естетичната дерматологична практика.

Методът HIFU (High Intensity Focused Ultrasound) е безопасна, високо ефективна и неинвазивна процедура, която може да се използва за подобряване на структурата и отпуснатостта на кожата особено в долната част на лицето. HIFU е неинвазивен метод за неоперативен фейслифт, при който посредством фокусирана, фракционирана високоинтензивна ултразвукова енергия се загряват селетивно тъканите в дълбочина, при което по физиологичен начин започва производството на нови колагенови и еластинови влакна без да се нарушава целостта на кожата.

С него се цели повдигане и прибиране на отпуснатата кожа като се въздейства върху т.н. SMAS (повърхностно мускулно-апоневротичен слой). Принципът на HIFU е да индуцира клетъчно увреждане и да намали обема на целевата област чрез натрупване на високочестотна ултразвукова енергия на конкретното място в тъканите на дълбочина до 4.5 мм, което води до коагулация и генериране на микротермични лезии.

Всички тези процеси стимулират собствените ни клетки – фибробластите, да синтезират нови колагенови влакна, които в рамките на няколко месеца стягат, прибират и лифтират кожата. След процедурата с HIFU може да се наблюдава леко зачервяване и понякога лека оточност, но в повечето случаи пациентите не съобщават за странични ефекти.

HIFU не само води до неоперативен лифтинг на кожата на лицето и подобряване на бръчките, но и до подобряване на тонуса и структурата на кожата, както и контура на лицето и усещането за стегната и плътна кожа. Процедурата е подходяща при хора над 30 години с лека до умерена отпуснатост на кожата.

Предимствата на неоперативния лифтинг с HIFU са краткия възстановителен период и възможността за прилагането му върху всички типове кожа без значение от сезона, тъй като процедурата не въздейства на меланоцитите.

Непосредствено след неоперативния лифтинг с HIFU се вижда стягане на кожата, но окончателния ефект се разгръща след около 3-6 месеца, тъй като е необходимо време за синтез на нови колагенови влакна.

Обикновено е необходима една процедура годишно, като за оптимален ефект на стягане и лифтиране може да се комбинира с методи, които действат и на повърхността като фракционирана радиочестота Morpheus8.

Неоперативен лифтинг с Morpheus8

За разлика от неоперативния лифтинг с HIFU, процедурата с Morpheus8 генерира фракционирана радиочестотна енергия на дълбочина от 1 до 4мм посредством микроигли обвити в силикон, с което отново се цели стимулиране на производството на колаген и еластин, а от там и стягане, уплътняване на кожата и неоперативен лифтинг.

Освен това прецедурата с Morpheus8 е подходяща за третиране на белези от акне, подобряване на тургура на кожата и заличаване на фините бръчки, стрии. За максимален резултат препоръчваме три процедури с Morpheus8 веднъж в месеца в рамките на три последователни месеца.

Предимството от комбинацията на двете процедури с HIFU и Morpheus8 за неоперативен лифтинг е, че се обхващат всички слоеве на кожата и се постига по-бърз и по-дълготраен ефект на стягане и лифтиране на кожата.

Не на последно място се подобряват качествата на кожата по неинвазивен начин без да изважда пациентите от обичайния им професионален ритъм. Обичайно процедурите за неоперативен лифтинг се провежедват с помощта на локална кремообразна анестезия, но в зависимост от прага на болка може да бъде приложена и проводна анестезия за максимален комфорт на пациента.

Показанията за извършване на процедури за неоперативен лифтинг на лице са: промени свързани с възрастта, двойна брадичката, загуба контура на скулите, отпускане на кожата под брадичката и в областта на шията, загуба на контура на лицето, на контура на долната челюст, задълбочаване на назолабиалните гънки, увисване на устните ъгли, отпускане на вежди и клепачи, гравитационна птоза (отпускане) на лицето и др.

Предлагаме и процедури за лифтинг с AccuTite.

В клиника „Estetics & Dermatology” освен високоефективните апаратни процедури за неоперативен лифтинг се предлагат и комбинация от инжекционни процедури, както и поставяне на мезоконци.

В заключение комбинацията от неинвазивни апаратни процедури в естетичната дерматологична практика води до неоперативен лифтинг на лицето с ефект на пластична хирургия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Количка (0)

Cart