Възползвайте се от промо кода "Esdesmr5" за да получите 5% на всички услуги закупени през онлайн магазина

Какво е еластин и за какво служи

Еластин

Днес ще ви запознаем с друг важен елемент – еластин, без който също не можем да изглеждаме млади. Вероятно вече сте чували, че за поддържането на младежкия вид на кожата има основна роля колагенът, но той не е единственият, нито най-важният елемент, който има роля в запазването на еластичността на кожата.

В тази статия ще поговорим за най-важното съединение, което всъщност придава на кожата еластичност и ни помага да запазим младежкото си излъчване, а именно еластинът.

В случай, че не сте запознати с неговата широка и успешна употреба в козметиката, струва си да прочетете какви са неговите ползи и защо си струва да потърсите по какъв начин можете да го прилагате козметично.

Каква е ролята на еластина в човешкото тяло

Еластин представлява широкоразпространен разтеглив протеин в човешкото тяло, който в голяма степен се съдържа в съединителната тъкан.

Едно от свойствата на този протеин е да отговаря и за еластичността на кожата. Поради тази причина той често е бъркан с колагена, но има съществени разлики между двете съединения.

Докато колагенът поддържа устойчивостта на структурата на кожата, именно еластинът е протеинът, който и придава еластичност, въпреки, че това е приписвано често и на колагена.

Еластинът играе важна роля и за здравето на сърдечно-съдовата система, тъй като е и един от основните елементи, изграждащи стените на кръвоносните съдове. Той поддържа и правилното функциониране на белите дробове, като отговаря за разтегливостта на алвеолите (въздушните торбички на белите дробове, в които навлиза въздухът).

Освен тези си основни функции, протеинът подпомага здравето и като предпазва кожата от вредното влияние на UV лъчите и подобрява възстановителните процеси при възпаления.

Защо и как се използва в козметиката еластин

Този протеин се синтезира естествено в човешкия организъм, при това интензивно, до около 25-годишна възраст, след което производството му започва значително да намалява. Известно време след това наличният в тялото протеин действа, но на около 50 годишна възраст започва да се изчерпва.

Поради тази причина се предлагат различни козметични процедури с еластин, които могат да забавят този процес и да запазят по-дълго време младия вид на кожата.

На пазара можете да го намерите в различни продукти, които включват:

  • Околоочни кремове;
  • Стягащи серуми;
  • Маски за лице;
  • Шампоани;
  • Продукти против бръчки;
  • Анти-ейдж кремове;
  • Лифтинг ампули.

Освен, че прави кожата по-еластична, участвайки в състава и, този разтеглив протеин допринася и за нейната хидратация, тъй като стимулира синтеза на хиалуронова киселина. Вероятно тя вече ви е позната като важен компонент на продуктите за запазване на младежкия вид на лицето.

Всички тези свойства на протеина го правят ефективен в борбата с периоралните и назолабиалните бръчки, бръчките по челото и торбичките под очите, които издават стареенето на кожата.

За максимален ефект можете да използвате и козметика, която съчетава еластин и колаген. Тъй като ултравиолетовите лъчи могат да понижат нивата на разтегливия протеин, важно е да се предпазвате от тях и с помощта на качествени слънцезащитни кремове.

Използва ли се еластина в козметични процедури

Козметичните продукти като серуми, кремове и лосиони, могат значително да принесат за по-младежкото ви излъчване. В някои ситуации обаче те не са достатъчни.

За щастие, има различни козметични процедури, които включват прилагането на еластин и обикновено се отличават с висока ефективност.

Подмладяващи серуми, съдържащи този протеин, могат да се използват за мезотерапия, а освен това имат приложение и при липосукция, тъй като помагат на кожата да се възстанови по-бързо след процедурата. Мезотерапията се прилага за изглаждане на бръчките и има видим ефект на подмладяване.

Винаги можете да се насладите и на хидратираща терапия за лице, при която се използва еластичният протеин в комбинация с други продукти, които видимо подмладяват кожата.

Предимствата на процедурите, при които се прилага това съединение е, че те са неинвазивни, освен това имат и превантивно действие. Когато се възползвате от свойствата на еластина на време, бихте могли да отложите появата на бръчки, съответно и необходимостта от инвазивни козметични процедури.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Количка (0)

Cart