Post Image

Как комбинацията от апаратните процедури могат да лифтират и ремоделират кожата на лицето и тялото ни – въпроси и отговори

Автор: д-р Лора Терзиева

Какво представлява метода HIFU?

HIFU е неинвазивен метод, при който посредством фокусирана, фракционирана високоинтензивна ултразвукова енергия се загряват селетивно тъканите в дълбочина, при което по физиологичен начин започва производството на нови колагенови и еластинови влакна без да се нарушава целостта на кожата. С него целим повдигане и прибиране на отпуснатата кожа като въздействаме и върху т.н. SMAS- повърхностно мускулно-апоневротичен слой. 

doublo-s

Какви проблемни зони най-често третирате с него?

Най-често проблемните зони свързани с възрастта са контура на долната челюст, двойната брадичка, както и отпускане на скули, назолабиални гънки и вежди. Прилага се и в областта на корема, бедрата, ръцете

Как Вашите пациенти приемат процедурата?

Процедурата е свързана с минимален дискомфорт и е абсолютно поносима без локална анестезия.

Има ли възстановителен период след процедура?

Това е едно от предимствата на процедурата, тъй като не нарушава социалния живот и не изважда пациентите от обичайния им професионален ритъм. Непосредствено след процедурата може да се наблюдава леко зачервяване и понякога лека оточност, които изчезват в рамките на денонощието. Другото голямо предимсво е, че може да се прилага върху всички типове кожа без значение от сезона.

Какви резултати наблюдавате и след колко процедури?

Непосредствено след процедурата се вижда стягане, но окончателния ефект се разгръща след около 3-6 месеца, тъй като е необходимо време за синтез на нови колагенови влакна. Обикновено е необходима  една процедура, като ефекта се запазва около година, дори две. За оптимален ефект на стягане може да се комбинира с методи, които действат и на повърхността като фракционирана радиочестота. 

„Хирургията“ без скалпел на 21 век.

Бъдещето е в фракционираната високоинтензивна ултразвукова аблация – без разрези, без видими белези!

HIFU
Lifting

Работите и с Morpheus8. Какви са предимствата му пред други процедури, с които сте работили?

С помощта на микроигли се генерира фракционирана радиочестотна енергия на дълбочина от 1 до 4мм., с което отново се цели стимулиране на производството на колаген и еластин, а от там и стягане и уплътняване на кожата. Освен това прецедурата е подходяща за третиране на белези от акне, подобряване на тургура и заличаване на фините бръчки, стрии.

Какъв е механизма на работа при комбиниране на HIFU и Моrpheus8?

Докато с HIFU целим повдигане и прибиране на отпуснатата кожа, като влияем в дълбочина, то с фракционираната радиочестота можем да третираме по-повърхностните слоеве на кожата. Като резултат, кожата започва да се стяга и тонизира с течение на времето. Предимство е, че и двете процедури могат да бъдат извършени през летния сезон без риск от пигментации.

Работите и с апарата VenusViva, какви са неговите предимства?

VenusViva представлява мощна технология за ремоделиране и обновяване на кожата, като спомага за намаляване на белези от акне, стрии, дисхромии, свива разширени пори, изглажда фини линии и неравномерна текстура на кожата. При него мощността се регулира спрямо пациента и позволява на медицинския специалист да проведе лечение, насочено към конкретните проблеми на пациента. 

Какъв е механизма на работа с VenusVuva?

При него се използва накрайник с нанофракционна радиочестота, което позволява фракционирана аблация и коагулация на епидермиса и дермата, благодарение на което кожата се ремоделира по-ефективно при леки и по-тежки кожни проблеми.

С какво се различава VenusViva от останалите процедури?

За разлика от останалите процедури, които действат в дълбочина, с VenusViva се работи по-повърхностно, до 0.5 мм, което допълва методите, които използваме, за да третираме по-дълбоките слоеве на кожата.

Вижте всичките ни актуални промоционални оферти – тук

Comments are closed.