Възползвайте се от промо кода "Esdesmr5" за да получите 5% на всички услуги закупени през онлайн магазина

Оплешивяване – как да се справим с косопада

Справяне с косопада

Косопадът е често срещано явление, което от лек до умерен проблем може да прогресира в хронично състояние, което да доведе до видимо оплешивяване в определени зони на скалпа. Най-честите причини за внезапната поява на по-обилен косопад са смяната на сезоните, повишените нива на стрес, недобър хранителен режим, беден на важни хранителни вещества, хормонални проблеми и други.

За да избегнете прогресирането на състоянието е важно да предприемете мерки при първите признаци на ускорена загуба на коса. В Estetics & Dermatology предлагаме няколко решения за проблема, които показват добър ефект при борбата с косопада и могат да се окажат вашето средство за премахване на досадното капене на косата.

Първа стъпка – открийте причинителя на косопада

От там трябва да започне вашата грижа за косата. Ако проблемът е медицински и е налице конкретен вид на алопеция, насочете се към козметика, която е подходяща за това специфично състояние. Когато става въпрос за конкретно медицинско заболяване, е най-добре да бъде извършена диагностика чрез някой или някои от следните методи: трихоскопия, лабораторни тестове, тракционни тестове и кожна биопсия.

Понякога дори други проблеми със скалпа като например пърхот, могат да доведат до намаляване гъстотата на косата, затова е важно да предприемате мерки за премахването на всички неприятни състояния на косата.

Честото носене на прекалено стегнати прически, както и използването на тежки козметични продукти, които се наслагват върху скалпа, също може да доведе до косопад. В първия случай се наблюдават изменения в линията на косата, която е около лицето – ако имате такива наблюдения, то най-вероятно е време да отпуснете опашките.

Решение при леки до умерени форми на косопад

Това е стадий, в който е важно да предприемете мерки, така че да ограничите прогресирането на косопада. В този случай оредяването на косата е забележимо, но не е толкова категорично и определено вероятността за подобряване на вида на скалпа е доста голяма. Тук е моментът да започнете да лекувате косопада с ефективни методи, за да предотвратите оплешивяването.

Ако сте се обърнали към специалист дерматолог и диагностиката сочи такива показания, ще ви бъдат изписани медикаментозни средства за лекуването на косопада. Единствените лекарствени средства, които са признати в борбата с оплешивяването са финастерид и миноксидил.

От козметична гледна точка, добре е медикаментозната терапия да бъде комбинирана и с локални процедури за насърчаване възвръщането на нормалния растеж на косата. Дори когато не са ви изписани медикаменти, този тип козметични терапии могат да окажат изключително благоприятно въздействие и отново да дарят косата ви с гъстота и живот.

Изключително ефективни тук са мезотерапията за скалп и поставянето на филър за коса, които могат да бъдат прилагани поотделно или в единна комбинирана терапия за мощно подхранване на скалпа и активиране на космените фоликули.

При мезотерапията се извършва инфузиране на скалпа с подходяща комбинация от подхранващи вещества. Мезотерапията стимулира кръвоснабдеността в областта на скалпа, повишава пролиферацията на фоликулите и така насъчава растежа на косата.

Пълнителите (филъри) за коса в AestheDerm.eu пък представляват коктейл от хиалурон и 7 пептиди, грижещи се за здравето на скалпа и подхранване растежа на косата. Филърът действа за увеличаване размера на фоликулите и спиране падането на косата.

Присаждане на коса – трайно решение при оплешивяване

Ако търсите наистина дълготрайно решение за справяне с оплешивяването, в клиника Estetics & Dermatology предлагаме един от най-съвременните методи за присаждане на коса. То се извършва при съблюдаването на високотехнологичен прецизен процес, при което се осъществява трансплантация на фоликулярни единици в оплешивяващите области.

Ефектът е максимално естествен, тъй като се извършва присаждане на собствена коса. На практика резултатите са перманентни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Количка (0)

Cart