Възползвайте се от промо кода "Esdesmr5" за да получите 5% на всички услуги закупени през онлайн магазина

Вазелин за грижа за кожата на лицето, чрез метода „слъгинг“

Слъгинг

Вазелинът е бяло или жълтеникаво полутвърдо вещество, в чиито състав влизат сложни елементи, получени чрез рафиниране на суров нефт. Според дерматолози основната функции и предимство на вазелина е образуването на плътен филм върху роговия слой на кожата (външния слой), с цел да я предпази от влиянието на околната среда, докато предотвратява загубата на вода.

Нанасянето на защитен слой върху кожата под формата на вазелина води до предпазване от навлизането на мръсотия и бактерии в порите и създаване на идеалната среда, която позволява на кожата ви да се възобновява и възстановява, докато запазва хидратацията си.

История и приложение на вазелина

Прилагането на вазелин за защита и хидратация на кожата датира от много отдавна и въобще не е нова техника. Още през 15-ти век, членове на индианско племе, копаещи петролни ями в северозападната част на Пенсилвания, използвали действието на вазелина върху човешката и върху животинската кожа. Използвали го с цел да стимулират заздравяване на различни рани, да ги предпазят от мръсотия и да поддържат кожата влажна.

В края на 19-ти век американският химик Робърт Чезбро, посещава петролни находища е същия район в Пенсилвания, където наблюдава работниците да използват остатъка от своите нефтени бормашини върху раните си. Химикът в последствие сам изпробвал действието на мазилото върху раните си и през 1870 г. го нарекъл с името познато и до днес – вазелин.

Днес под влиянието на социалните мрежи масово се популяризира използването на вазелин върху кожата. Съвременната техниката на използвате е наречена „слъгинг“ и има множество ползи и за кожата и за запазването на красивия ѝ външен вид.

Слъгинг – тренд за здрава и красива кожа

Техниката „слъгинг“ е част от корейската рутинна грижа за кожата и всъщност слъгингът представлява съвременното понятие за „запечатване“ на кожата с вазелин. Вековна техника, предпазваща кожата от различни влияния и спомагаща за запазваното на хидратацията ѝ.

Днес използването на вазелина, благодарение на слъгинг техниката се превръща в тренд и помага на все повече хората да се възползват от позитивното влияние на продукта. Чрез социалните мрежи започна да се  разпространяват използването на вазелина, като стъпка от грижата за кожа и бързо се стигна до масовото му включване в рутинната грижа и  в задължителните продукти за красота. 

Слъгингът е последната стъпка от вечерната рутина за грижа за кожа. Особено полезен е през зимните, студени месеци, когато кожата е по-суха, изтощена и се бели под влиянието на студа. Чрез нанасянето на слой вазелин върху кожата, се премахва лющенето, люспите и дехидратацията на кожата, причинени от различните условия на околната среда.

Успешно помага на сухата кожата да има здрав и свеж вид и да е хидратиране, благодарение на свойствата на вазелина да задържа вода, образувайки защитна бариера върху кожата ви. С използването му, кожата на лицето придобива значително по-гладък, мек и свеж вид.

Вазелинът освен в чистата си форма е съставка и на много козметични продукти, които можете да намерите на пазара. Слъгингът действа благоприятно, след нанасянето на всички рутинни продукти, които нанасяте на лицето си, защото ги „заключва“ в кожата, като така те оказват максимално благоприятен ефект след нанасянето си.

За да получите видим задоволителен ефект за кожата си е достатъчно да използвате вазелин или продукти, които го съдържат три пъти седмично, в зависимост от типа кожа и нуждите ѝ. Преди нанасянето на заключващия продукт е хубаво да почистите добре кожата си, да нанесете хидратантен крем или маска и чак тогава да използвате вазелин. Колкото по-хидратирана е кожата, толкова по-благоприятно е действието.

Ако имате акне, прекалено мазна кожа или инфекции по кожата не се препоръчва да използвате слъгинг техника, за да не влоши състоянието ви. Но пък се прилагат различни процедури, лекуващи тези проблемни (може да разгледате процедури на AestheDerm.eu), след които успешно да приложите техниката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Количка (0)

Cart