Филъри за устни – цени и приложение

Филъри за устни – цени и приложение

Филъри за устни - цени

Поставянето на филъри в устните е една от най-популярните в нашето съвремие естетична процедура, благодарение на минималната ѝ инвазивност и естетически приятния краен резултат, който се получава вследствие на нейното извършване. Плътните, сочни и добре изразени устни са белег на младост, свежест и нежност, и почти няма човек, на когото да не отиват.

Ако сте на път да се подложите на такава процедура най-вероятно си задавате много въпроси в тази връзка. Затова тук поместваме нашите отговори на няколко от най-важните питанки около процедурата, защото информираността е начало на вземането на правилните решения. В какво се изразява самата процедура, колко време трае възстановяването и колко струва поставянето на филъри за устни, предстои да разберете от следващите редове.

Какво представляват пълнителите за устни

Пълнител, тъй като основната роля на използваните биологични агенти е да попълнят загубения в кожата обем, да уплътнят нейната структура и да я направят по-плътна. Различаваме основно два вида филъри за устни. Конвенционалният вид филъри съдържат хиалуронова киселина – естествен компонент, който природно може да бъде намерен в голяма част от живите организми, включително в човешката кожа.

Хиалуронът е един от основните „виновници“ за сияйния и младежки вид на кожата, тъй като той действа като овлажнител, задържайки водните молекули в кожата, правейки я мека, хидратирана и еластична. Затова много овлажняващи антиейдж кремове разчитат точно на тази съставка за своето изключително благоприятно за кожата действие.

Друг вид антиейдж филъри, които използваме в клиниката ни за красота „Estetics & Dermatology“ са т. нар. биостимулиращи филъри. Разликата е, че тук се разчита на други природни компоненти, които са събрани в благотворен коктейл, стимулиращ естественото уплътняване на кожата – полимлчена киселина, поликапролактон и други. Този коктейл насърчава производството на тъкан и по естествен начин действа за подобряване структурата на кожата.

Приложение на хиалуроновите филъри за устни

Самата процедура изисква първоначално да посочите какъв е ефектът, който желаете да бъде постигнат чрез поставянето на филърите за устни.

Следва да имате предвид, че ефектът не е перманентен, тъй като хилауроновата киселина се абсорбира по естествен път от организма. Ефектът може да има различна продължителност, като много пациенти се връщат за нова процедура след около година. В някои случаи, след няколко процедури, ефектът успява да се задържи доста дълго време и на практика се доближава до перманентен.

Обикновено се поставя 1 милилитър хиалурон, а при ваше желание може да бъде поставено и по-малко количество. Това е добър подход, особено когато става въпрос за първа подобна процедура на лицето.

Самата процедура е минимално инвазивна. Агентът се инжектира на няколко места в устните, според желания ефект, с помощта на много тънка игла. Инжектирането в общия случай не е съпроводено с болка, а с леко чувство на убождане/прищипване, като е възможно и очите ви да е навлажнят вследствие на това чувство. Някои пациенти предпочитат процедурата да бъде осъществена без упойка, но при желание, може да се използва локален обезболяващ крем в областта.

Самата процедура трае около 30 минути, а периодът на възстановяване е изключително кратък – може да се върнете към обичайните си активности веднага след приключването ѝ. В първите часове ще има естествено подуване, като след няколко дни то се очаква да отпадне напълно.

Цена на филърите за устни

В интерес на истината тази процедура, в сравнение с повечето естетични разкрасяващи процедури може да бъде счетена дори за евтина. Конкретната цена зависи основно от количеството хиалурон, което ще бъде инжектирано и качеството на услугата.

Цените варират и могат да достигнат до около 1000 лв на процедура. В дерматологична клиника Estetics & Dermatology предлагаме сравнително ниска цена на филърите за устни, която към момента е 500/600 лв за 1 мл, в зависимост от няколко конкретни фактора, с които е свързано тяхното поставяне.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Количка (0)

Cart