Възползвайте се от промо кода "Esdesmr5" за да получите 5% на всички услуги закупени през онлайн магазина

Процедури за разширени пори

Процедури за разширени пори

Разширени пори са доста често срещан козметичен проблем, който се поставя пред дерматолози и козметици еднакво често както от възрастни, така и от по-млади. Това е един от върлите врагове на гладката кожа и създава проблеми при нанасяне на грим, който много често ги подчертава, вместо да ги прикрие, просто защото това е проблем с текстурата на дермата.

Има ли начин да се справим с тях веднъж завинаги или перманентното премахване на порите по-скоро гранични с имагинерното? Ако сме в услуга на истината, то заключението е някъде по средата. Те са естествена част от кожата и служат за освобождаване на себума и потта от жлезите. Затова и не могат да бъдат напълно „елиминирани“, но добрата новина е, че могат да бъдат минимизирани значително, така че да не представляват естетически проблем.

За разрешаването на проблема с разширените пори се предлагат множество козметични средства – от декоративна козметика до дерматологични продукти, насочващи се към стесняването на порите.

Тук ще ви запознаем с едни от най-успешните методи за намаляване дълбочината и видимостта на порите, които в пространството може да срещнете като процедури за разширени пори. Повечето от тях се извършват в специализирани козметични салони, а други могат да бъдат извършвани само от специалисти в дерматологични и естетични центрове.

Лазерни процедури за разширени пори – иновация и ефективност

Този тип процедури за разширени пори са последният „писък на модата“ в козметичната естетика. Най-често за целта се използват радиочестотни лазери, с помощта на които се отстраняват мъртвите кожни клетки и се доставя висока енергия на кожата. Това е един от методите, с които се стимулира производството на съставките на младата кожа. Използва се не само за смаляване на порите, но и за лечение на белези от акне.

Това е и един от най-ефективните максимално неинвазивни методи за възстановяване гладката повърхност на кожата. Следва да имате предвид обаче, че една процедура обикновено не е достатъчна. Освен това при някои пациенти резултатите са доста по-видими, като те се повлияват и от цялостното състояние на кожата, нейната генетика и начина на живот на пациента.

На върха на процедурите за разширени пори – методът микронидлинг

Това е един от най-модерните съвременни похвати на козметиката, който чрез механично повърхностно проникване на дребни игли в горните слоеве на кожата стимулира производството на колаген и еластин – едни от най-важните агенти за здрава, красива и еластична кожа.

Методът разчита на стимулацията на естествените регенеративни способности на дермата, които водят до нейното подхранване, стягане и обновяване. Като търсен резултат се проявява и подобряване на текстурата на кожата, намаляване размера на порите и избледняване на белезите от акне.

Химическият пилинг като процедура за разширени пори

Тази процедура е едно от най-рекламираните съвременни решения за справяне с широк спектър от естетически проблеми с кожата. Защо? При нея се прилага метод, при който се наблюдава премахване на повърхностния слой от мъртва и увредена кожа, включително прочистване на порите от замърсяващи частици и излишни мазнини. Ефектът на смаляване на порите се наблюдава, тъй като те се разширяват видимо, най-вече когато са замърсени.

Подобен тип процедури е най-добре да не се извършват в домашни условия, тъй като се използват сравнително агресивни химични агенти.

И трите метода се използват от огромен брой знаменитости и професионалисти, чиято работа е свързана с поддържане на перфектен имидж и визия. Дори и да не постигнете ефект „филтър“ е важно да се погрижите първо за здравето на своята кожа, а в настоящия контекст то започва с нейното правилно почистване. Пожелаваме ви успех!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Количка (0)

Cart