Възползвайте се от промо кода "Esdesmr5" за да получите 5% на всички услуги закупени през онлайн магазина

Дерматохирургия

ДерматохирургияВсеки човек има определени кожни образувания, които не харесва и иска да скрие. Със сигурност не веднъж сте се притеснявали, по какъв начин да прикриете голямата банка на гърба ви или друго кожно образувание, което не искате света да види.

За щастие през последните години дерматолози и хирурзи разработиха нов клон на дерматологията – дерматохирургията. В това понятие се включват всички процедури за оперативно отстраняване на доброкачествени или злокачествени състоянията на кожата. В това число можем да включим отстраняването на изпъкнали и опасни за нас бенки, кожни висулки, кисти, мастни образувания, брадавици и злокачествени образувания.

Дерматохирурхия – диагностика и методи

Преди да се предприеме каквато и да е оперативна намеса, дерматолозите от клиника „Estetics & Dermatology“ на д-р Дончо Етугов извършват цялостна диагностика на състоянието на пациента и областта, която ще се подлага на процедурата.

Най-често се отстраняват доброкачествени бенки, които са с неравни очертания или пигментация. Това може да се предприеме като превенция срещу малигнен меланом, който се дължи на диспластична банка. Дерматолозите препоръчват и отстраняването на бенки, които са намират на много открити части от тялото като ръце и лице и са често изложени на UV лъчи.

Методите на интервенция са няколко, като всеки от тях се извършва под локална упойка. Освен оперативна намеса може да се използва и лазер. Процедурата с лазер е напълно безвредна и пациента усеща само леко затопляне в третираната част.

Трябва да отбележим , че тази процедура не се смята за болезнена, но това зависи от прага на болка на всеки пациент. Наблюдава се увеличена чувствителност на мястото по време на възстановителния период.

Процедури за здраве и красота

Като част от дерматохирургията се предлагат няколко вида процедури, чието цел е да премахне вредни или естетически не приемливи за вас кожни състояния. Процедурите в потрфолиото ни са иновативни и предприемането им се извършва само след диагностика и поставяне на постижими цели и очаквания за пациента. Някои от интервенциите, които предлагаме са:

  • Оперативно премахване на образувания

В това число се включва оперативно отстраняване на доброкачествени и злокачествени кожни тумори, кисти, коригират се заболявания на нокътния апарат.

  • Блефаропластика

Третиране на клепачите и кожата около очите, за да се възвърне еластичният и стегнат вид на тази зона. Процедурата може да включва отстраняване на увисналата кожа. Може да се подложите на блефариопластика в комбинация с друга антиейдж процедура.

  • Гинекомастия

Така се нарича състояние на уголемяване на млечните жлези при мъжете. Това може да е резултат от хормонален дисбаланс. Това състояние може да бъде отстранено с хирургическа намеса.

  • Лабиопластика

Тази процедура има за цел да коригира размера на срамните устни по естествен и безболезнен начин.

Доверете грижата за вашето здраве и красота на експертите от  клиника „Estetics & Dermatology“ на д-р Дончо Етугов. Ние работим с внимание и професионализъм, за да ви помогнем да се чувствате щастливи в тялото си.

Често задавани въпроси за дерматохирургия

Нужно ли е хистологично изследване преди подлагане на процедурите?

Този тип изследване е нужно при отстраняване на образувания от повърхността на кожата. Чрез хистологичното изследване се определя вида на кожното образувание и дали има доброкачествен или злокачествен характер.

За целта на изследването тъканта трябва да се прегледа внимателно пот микроскоп и да се определи дали име нужда от допълнителна терапия.

Според резултатите може да се предприемат различни мерки при отстраняването на образуванието. Този тип изследване дава информация, която помага за определянето на правилната диагностика и лечение.

Колкото по-рано това се случи, толкова по-скоро ще бъде определен характера на бенката и ще могат да се вземат мерки при наличие на по-сериозно състояние. Ако подобно образувание се появи отново трябва да се вземе нова проба, която да се сравни с предишната.

Как протича една подобна операция и как се възстановяваш след това?

Продължителността на хирургическа интервенция за отстраняването на кожни образувания варира според размера на образуванието – от половин час за малки до час за големи бенки.

Задължително се поставя локална анестезия. В по-голямата част от случаите не се налага престой в болнично заведение след процедурата. Пациента може да се възстанови в домашни условия, като се препоръчва да си почине няколко дни от работа.

Наблюдават се няколко леки постоперативни ефекти като зачервяване на мястото, засилена чувствителност в зоната около отстраненото образувание.

В по-редки случаи отоци и кръвонасядания, които преминават до една седмица след операцията. При пациентите с по-нисък праг на болка може да се наблюдава по-голям дискомфорт. При нужда могат да бъдат изписани болкоуспокояващи или успокоителни мазила.

Имате нужда от допълнителна информация относно дерматохирургията?

Обадете се на тел: +359 885 566 650 за да се свържете с клиника Estetics & Dermatology

Количка (0)

Cart