Възползвайте се от промо кода "Esdesmr5" за да получите 5% на всички услуги закупени през онлайн магазина

Лифтинг на брада – битка с двойна брадичка

Лифтинг на брада - двойна брадичка

Двойната брадичка се появява вследствие образуването на допълнителен слой мазнини под брадата. Тя се забелязва най-вече в профил и повлиява нормалната симетрия на лицето и шията. Двойната брадичка не е нещо, от което трябва да се срамувате, но ако въпреки това ви създава притеснения добрата новина е, че има какво да направите по въпроса.

Какви може да са причините за появата на двойната брадичка

Противно на всеобщите разбирания, двойната брадичка не е проблем само на хората, които са напълнели скоро или по принцип са с по-голямо тегло. Няколко са другите фактори, които могат да повлияят за нейното образуване – генетиката, неправилна стойка на шията и главата, хормонални проблеми, проблеми със щитовидната жлеза и други.

С течение на времето кожата на шията се отпуска, затова съвсем естествено започва да се образува „жабешка шия“ и двойна брадичка. Затова възрастта е един от най-честите причинители на двойната брадичка.

Неприятната двойна сгъвка в областта на брадата е доста упорит естетичен проблем, който трудно може да се разреши само с козметика и упражнения. За съжаление, упражненията само ще стегнат мускулите на шията, но няма да се справят с увисналата кожа.

Най-сигурният начин за отърваване от нея е чрез естетични процедури, в частност – неоперативен или оперативен лифтинг.

Какво представлява неоперативният лифтинг на брада

Вече сте пробвали всякакви мазила, масажи, упражнения за премахване на излишната маса около брадата, но нищо не е сработило, както сте очаквали? Ако се притеснявате от игли, все още има какво да направите за премахването на брадичката и то с доста по-голям успех от досега използваните методи.

Неоперативният лифтинг не изисква използването на скалпели и други хирургически пособия за повдигане и стягане кожата на лицето. В групата можем да причислим и напълно неинвазивни лифтинг методи, при които не се използват дори и инжектиране с игли.

Тук можем да посочим радиочестотният и ултразвуковият лифтинг, които достигат до вътрешните слоеве на кожата посредством въздействието на звукови вълни с определена честота.

За премахване на двойната брадичка може да се използва и напълно неинвазивният HIFU лифтинг метод. Техниката разчита на високоинтензивни концентрирани ултразвукови вълни.

При прилагане на този метод повърхността на кожата не се засяга, а се повлиява в дълбочина чрез достигане до повърхностния мускулен апоневротичен слой, където се стимулира производството на колаген. Може да се наблюдава стягащ и опъващ ефект веднага, като пълнотата на резултатите е видима след около 3-6 месеца и може да се задържи до 2 години.

Фракционният радиочестотен лифтинг с Morpheus8 (апликатор за Inmode платформа) е революционно средство за третиране и ремоделиране на подкожната тъкан, включително на мастните образувания в целевата област. Специфичният апликатор разчита на дребни тънки игли и мрежа от електроди, с помощта на които се навлиза на дълбочина до 4 мм. Благодарение на специалната техника практически няма възстановителен период след процедурата.

VenusViva пък е апарат за нанофракционен радиочестотен лифтинг, който предоставя възможност за ремоделиране и контрол на аблацията при по-голяма ефективност.

Премахване на двойната брадичка с лифтинг конци

За стягане на шията и извайване контура на долната челюст са особено приложими процедурите за поставяне на резорбируеми лифтинг конци. След процедурата се наблюдава незабавен ефект на опъната и стегната кожа. Конците допринасят за насърчаване синтеза на колаген, което означава че подпомагат естественото подмладяване на кожата.

Следва да имате предвид, че има значение кой метод ще изберете, най-вече в зависимост от особеностите на вашия случай. Затова е най-добре да се консултирате на място със специалист, който да ви насочи към най-ефективната за вашата кожа техника. Експертите на Estetics & Dermatology са винаги насреща за това

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Количка (0)

Cart